?>

Diyarbakır Sıcağına Meyan Kökü Şerbeti Bile Yetersiz Kalıyor

Diyarbakır'da etkisini iyice hissettiren yaz sıcakları, geleneksel serinletici meyan kökü şerbetini bile yetersiz bırakıyor. Şehirde, sıcaklardan bunalan halk, serinlemek için daha güçlü çözümler aramaya başladı.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da yaz sıcakları zirve yaparken, serinlemek için geleneksel yöntemlere başvuran halk, meyan kökü şerbetinin bile bu yılki aşırı sıcaklarda yetersiz kaldığını belirtiyor.
Yüzyıllardır Diyarbakır’ın vazgeçilmez içeceklerinden biri olan meyan kökü şerbeti, genellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Ancak bu yılki sıcak hava dalgası, meyan kökü şerbetinin ferahlatıcı etkisini bile gölgede bırakacak kadar yoğun. Gündüz saatlerinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar, şehirdeki klimalı alanların dolup taşmasına neden olurken, meyan kökü şerbeti satıcıları da talebi karşılamakta zorlanıyor.
Meyan kökü şerbeti satan esnaf, müşterilerin şerbeti daha soğuk tüketmek için bol miktarda buz eklediğini belirtiyor. Ancak bazı Diyarbakırlılar, "Bu sıcakta ne içersen iç, fayda etmiyor" diyerek şehrin kavurucu sıcağını anlatıyor.
Yaz boyunca yoğun talep gören meyan kökü şerbeti, hem serinletici özelliği hem de doğal yapısı ile dikkat çekiyor. Ancak bu yılki aşırı sıcaklar, halkı daha radikal çözümler aramaya yönlendiriyor. Diyarbakırlılar, serinlemek için geleneksel içeceklerine güvenmeye devam etse de, bu yazın rekor sıcakları karşısında daha fazla önlem almanın kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.
Haftanın Öne Çıkanları

META'nın kabul ettiği şartlar belli oldu

2024-08-11 10:06 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Üzüm Hasadı Başladı

2024-08-12 13:19 - Diyarbakır

500 den fazla  Cami, 1 Şehir

2024-08-15 10:51 - Diyarbakır

Diyarbakırlı İnşaat İşçisinden Şaşırtan Yetenek

2024-08-14 14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Tarihi İncisi: Keçi Burcu

2024-08-10 16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Meşhur Mumbar Dolması Neden Bu Kadar Özel?

2024-08-13 12:06 - Diyarbakır

otomobil takla attı: 1'i ağır 2 yaralı

2024-08-10 13:13 - Asayiş

Selahaddin Eyyubi Hastanesi'ne Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

2024-08-14 13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Tarihi Ekmek Fırını Yüzyıllık Lezzeti Günümüze Taşıyor

2024-08-11 14:56 - Diyarbakır

U15 Kız Millî Takımı’nın Bosna-Hersek Gelişim Turnuvası İçin Seçmeleri Başlıyor

2024-08-13 12:44 - Spor

İlgili Haberler

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 1 Kişi Yaralandı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kurumlar Arası Ziyaret

16:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bisiklet Trafiği Artıyor

15:33 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Amed SF’den İstanbulspor Deplasmanında Farklı Galibiyet

16:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kurumlar Arası Ziyaret

16:12 - Diyarbakır

Türkiye’yi Zayıf Göstermek Muhalefet Değildir

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır Çınar’da Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 1 Kişi Yaralandı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bisiklet Trafiği Artıyor

15:33 - Diyarbakır