?>

Diyarbakır Usulü Bu Tarifi Daha Önce Denediniz Mi?

Diyarbakır’ın sofralarına özel kısır tarifi, altın günlerinden arkadaş toplantılarına kadar sofralarda yer edinmeye devam ediyor. Özgün malzemeleriyle hazırlanan bu kısır, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’ın geleneksel mutfağında önemli bir yere sahip olan kısır, özellikle altın günlerinde veya arkadaş toplantılarında çay eşliğinde sunulan keyifli bir atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Her yörenin kendine has kısır tarifi bulunurken, Diyarbakır usulü kısır, bölgeye özgü malzemeler ve yöntemlerle hazırlanarak sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. İşte Diyarbakır usulü kısırın yapım aşamaları ve kullanılan malzemeler:

Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay bardağı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karışık baharat (kimyon, kişniş, yenibahar)

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 demet taze soğan

1 demet maydanoz

1 demet taze nane

1 adet marul (servis için)

1 adet limon dilimleri (süsleme için)

Hazırlık:

Bulguru Şişirin: Bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Baharatlarla Karıştırın: Bulgurlar şiştikten sonra üzerine domates salçasını, nar ekşisini, pul biberi, karışık baharatları ve tuzu ekleyin. Karışımı iyice yoğurun.
Yağ ve Limon Ekleyin: Zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin, tekrar yoğurun. Kısırın kıvamını kontrol edin; gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yeşillikleri Ekleyin: Taze soğanı, maydanozu ve nane yapraklarını ince ince doğrayın. Hazırladığınız kısır karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
Marulları temizleyip yıkayın ve tabağa dizin. Üzerine kısırı paylaştırın. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Diyarbakır usulü kısır, bu özgün tarifiyle sofralarınızı şenlendirirken, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Geleneksel lezzetleri sevenler için mükemmel bir seçenek olan bu kısır, hem göz hem de damak zevkine hitap eden bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta'dan Rusya medya kuruluşlarına yasaklama

2024-09-17 09:45 - Bilim ve Teknoloji

Dr. Dilan Polat Diyarbakır'a atandı

2024-09-13 23:14 - Diyarbakır

BM, Bangladeş'te yüzlerce protestocunun ölümünü soruşturacak

2024-09-16 13:21 - Dünya

Bismil’de Uğur Ailesinin Acı Günü

2024-09-19 12:42 - Diyarbakır

Bakan Fidan Ürdün'de düzenlenecek "Gazze" toplantısına katılacak

2024-09-18 09:46 - Dünya

Batman 3 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

2024-09-14 13:13 - Asayiş

Nijerya'da otobüs ile kamyonun çarpışmasında 40 kişi öldü

2024-09-18 11:23 - Dünya

İkinci el araç fiyatları düştü fakat alıcı bulunamıyor!

2024-09-19 11:13 - Ekonomi

İşgalin saldırısı Batı Şeria'da hamile kadının düşük yapmasına neden oldu

2024-09-15 10:58 - Dünya

400'e yakın özel okula fahiş fiyat cezası

2024-09-19 12:58 - Güncel

İlgili Haberler

11’inci Yargı Paketi Sonrası Diyarbakır Cezaevi’nde Tahliyeler Başladı

23:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Boş Dairede Poşet İçinde 18 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu

23:53 - Diyarbakır

Bismil Işıklar Mahallesi’nde Regaip Kandili Coşkusu

23:46 - Diyarbakır

Diyarbakır Cezaevi Önünde Tahliye Bekleyişi

16:38 - Diyarbakır

Bağlar’daki “Kuş Sokağı” Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oluyor

16:26 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

11’inci Yargı Paketi Sonrası Diyarbakır Cezaevi’nde Tahliyeler Başladı

23:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Boş Dairede Poşet İçinde 18 Yaşındaki Kadının Cesedi Bulundu

23:53 - Diyarbakır

Bismil Işıklar Mahallesi’nde Regaip Kandili Coşkusu

23:46 - Diyarbakır

Diyarbakır Cezaevi Önünde Tahliye Bekleyişi

16:38 - Diyarbakır

Bağlar’daki “Kuş Sokağı” Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Odağı Oluyor

16:26 - Diyarbakır