?>

Diyarbakır ve Batman'da oy kullanımına yoğun ilgi (Videolu)

Diyarbakır merkez, ilçe, kırsal mahalle ve beldelerde toplam 3 bin 675 sandıkta 1 milyon 143 bin 887 seçmen ile Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde de 399 bin 376 seçmen, bin 130 sandıkta oy kullanacak.

Siyaset - 3 yıl önce

Diyarbakır ve Batmanlılar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır ile Batman'da da seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 08.00'den itibaren vatandaşlar, cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başına giderek oyunu kullandı. Kentte halkın seçimlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanmaları için okul önlerinde polisler tarafından güvenlik önlemleri alındı.
Sandıkların kurulmasıyla birlikte yapılan kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, kullandıkları oylarını şeffaf sandığa attı.
Oylarını kullanan seçmenler, seçimlerin ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.
Şahin Yeşilırmak
"İnsanların iradesinin özgür bir şekilde sanığa yansımasını temenni ediyorum"
Seçimin sükûnet içerisinde geçmesini istediklerini belirten Şahin Yeşilırmak, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız hayırlı bir seçim geçer. İnsanların iradesinin özgür bir şekilde sanığa yansımasını temenni ediyorum. Aynı zamanda görevlilerin, vatandaşların gerekli sağduyuyu göstermelerini rica ediyoruz. Sandık başlarında olan kavgalardan dolayı bazen can kayıpları oluyor. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye'deki bütün oylar bir insanın canından daha kıymetli değildir. Bu hususa dikkat edilmelidir." dedi.
Mehmet Hanifi Çetiz
"Güzel bir duygu"
İlk kez oy kullanan 18 yaşındaki Mehmet Hanifi Çetiz, "İlk defa gelip oyumu kullandım, farklı, güzel bir duyguydu. Bu millet, vatan için hayırlısı neyse o olsun." diye konuştu.
Hüseyin Soylu
"Heyecandan uyuyamadım"
Büyük bir heyecanla seçimin gelmesini beklediğini ifade eden Hüseyin Soylu, "Seçim heyecanı vardı. Dün heyecandan uyuyamadım. Hemen oy kullanmaya koştum. Allah'a çok şükür oyumuzu kullandık. Bu seçim hayırlı olsun." diye konuştu.
Azize Kanat
"Rabbim hayırlısını yapsın"
Oy kullanmaya giden 90 yaşındaki Azize Kanat ise şunları söyledi: "Bu seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim hangisi hayırlıysa onu yapsın. Oyumuzu kullandık."
Mehmet Büyükkal
"Herkes kardeşçe yaşasın yeter"
Oy kullanan Mehmet Büyükkal, "Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği için oyumu kullandım. Tek beklentim, bütün Müslümanlar kardeş olmalarıdır. Dünya malını istemiyoruz. Herkes kardeşçe yaşasın yeter." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Yapıcıoğlu: Küçük şeylere kızarak CHP zihniyetine yol verirsek evlatlarımız bizi affetmeyecek

2023-05-09 13:45 - Siyaset

Bakan Karaismailoğlu: Havalimanlarımızda 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırladık

2023-05-12 13:59 - Ekonomi

Kimliklerin ardından ehliyetlere de çip takılacak

2023-05-10 23:04 - Güncel

45 bin öğretmen ataması yarın

2023-05-07 13:09 - Eğitim

Zihinsel engelli adamdan 8 gündür haber alınamıyor

2023-05-11 14:09 - Güncel

Mardin’de takla atan araçta 1 kişi yaralandı

2023-05-13 23:54 - Güncel

Şanlıurfa’da feci kaza: 6 ölü, 1 yaralı

2023-05-07 17:42 - Güncel

EYT'lilerin bayram ikramiyeleri yarın ödenecek

2023-05-08 08:36 - Ekonomi

Diyarbakır merkezli terör örgütü DEAŞ operasyonunda 13 tutuklama

2023-05-09 16:14 - Güncel

Adalet Bakanlığı: FETÖ elebaşının 27 suçtan iadesi istenmiştir

2023-05-13 10:34 - Güncel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır