?>

Diyarbakır ve İstanbul'da Borsa operasyonu

Sosyal medya üzerinden sahte yatırım paylaşımlarıyla hisse senedi fiyatlarını yapay şekilde etkileyerek yatırımcıları zarara uğrattığı belirlenen şebekeye yönelik İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır - 3 ay önce

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden hisse senedi manipülasyonu yapan bir şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirdi. İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı yapılan baskınlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

YAPAY ZEKA KULLANMIŞLAR

Soruşturmada, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda bir sanayi şirketinin hisselerinde olağan dışı fiyat ve işlem hacmi hareketleri tespit edildi. İncelemelerde, şüphelilerin sosyal medya üzerinden yanıltıcı paylaşımlar yaparak ilgili hisse senedinde yapay yükseliş ve düşüşler oluşturduğu belirlendi.
Bu yöntemle çok sayıda yatırımcının yanıltıldığı ve maddi zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin, özellikle kısa vadede yüksek kazanç vaadiyle yatırımcıları yönlendirdiği değerlendiriliyor.

6 KİŞİ YAKALANDI

Gözaltına alınan 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmek üzere Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı” suçlarından soruşturma sürdürülüyor.
Yetkililer, yatırımcıları sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirici paylaşımlara karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.
Haftanın Öne Çıkanları

Mansur Yavaş’tan Mecliste Gergin Anlar ve Ulaşımda “Ücretsiz Taşıma” Mesajı

2025-11-21 15:40 - Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 9 milletvekili kim?

2025-11-25 15:22 - Siyaset

Muhittin Böcek kaldığı cezaevinde fenalaştı

2025-11-27 14:00 - Asayiş

TBMM'de sandalye dağılımı değişti: CHP'nin milletvekili sayısı arttı

2025-11-25 15:27 - Siyaset

2026 Hac Ek Kayıtları Başlıyor: Son Başvuru Tarihi 5 Aralık

2025-11-27 13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Geleneksel Kış Yemeklerine Yoğun İlgi

2025-11-21 14:58 - Diyarbakır

Erdoğan: Kılıçdaroğlu koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiş

2025-11-24 15:16 - Siyaset

Bu emeklilerin maaşı yarı yarıya düşecek

2025-11-24 15:21 - Ekonomi

Iraklı Hattat Muhammed Necat, İlk Türkiye Eserini Erciş’te Hayat Buldu

2025-11-27 15:01 - Bölge

İsrail'den Beyrut'ta suikast saldırısı! Hizbullah’ın iki numaralı ismi hedef alındı

2025-11-24 15:14 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır