?>

Diyarbakır ve Mardin'e Yangın Ödeneği

Yangın bölgesinde incelemeler sürüyor, AFAD acil yardım ödeneği aktardı. Karaloğlu, "Tüm kurumlarımızla sahadayız, zararları karşılayacağız" dedi.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır ve Mardin'de 11 kişinin hayatını kaybettiği yangın bölgesinde incelemeler ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. AFAD Başkanlığı, Diyarbakır Valiliğine 3 milyon TL, Mardin Valiliğine ise 2 milyon TL acil yardım ödeneği aktardı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün saat 22.15'te kırsal Köksalan Mahallesi'nde çıkan anız ve örtü yangını bölgesinde incelemelerde bulundu. Karaloğlu, beraberindeki heyetle birlikte yangında hayatını kaybeden Ubeydullah Buğdaycı (30) ve yeğeni Abdurrahman Buğdaycı'nın (15) cenaze törenine katıldı.
Yangının çıkış noktasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, ülkenin farklı bölgelerinde orman yangınları ve anız yangınlarıyla yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, “20 Haziran 2024 saat 22.22'de Diyarbakır, Çınar ilçesi Köksalan, Yazçiçeği, Bağcık, Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ve Yetkinler mahallelerinde ciddi bir zirai yangınla karşı karşıya kaldık. Jandarma, AFAD, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri itfaiye teşkilatları, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Sağlık Bakanlığı UMKE ve 112 Acil müdahale ekipleri bölgeye sevk edildi. Toplamda 180 araç ve 1,008 personelle olaya müdahale edildi” dedi.
Karaloğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın acı haberi duyurduğunu belirterek, “11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlerin 8'i Mardin, 3'ü Diyarbakır nüfusuna kayıtlı. 78 kişi yangından etkilenerek hastanelere başvurdu, 6'sının yoğun bakım tedavisi sürüyor” diye konuştu.
Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm, Mardin'de 7 bin dönüm arazinin yangından etkilendiğini aktaran Karaloğlu, "Diyarbakır'da 1,450 dönüm hasadı yapılmamış arpa ve buğday tarlası, 6,550 dönüm anız yandı. Mardin'de ise 4 bin dönüm hasadı yapılmamış tarla, 3 bin dönüm anız yandı. Ayrıca sulama ekipmanları, borular, elektrik altyapıları zarar gördü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz zarar tespit çalışmalarına başladı" dedi.
Karaloğlu, yangından 556 küçükbaş hayvanın telef olduğunu, 250 yaralı hayvanın kesime sevk edildiğini, 120 hayvanın ise tedavi edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere buradayız. Devletin tüm kurumları vatandaşın yanında. İlk etapta AFAD, Diyarbakır ve Mardin valiliklerine acil yardım ödeneği gönderdi. Hasar tespitleri tamamlandıktan sonra vatandaşın zararlarını karşılamak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Son olarak Karaloğlu, sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekerek, “Yangının çıkış sebebiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığımız incelemelerini sürdürüyor. Kesin bir tespit yapılmadan sosyal medyadaki iddialara itibar edilmemesini rica ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Asan: Yapay Zekanın güvenirliği endişe verebilir

2024-06-22 14:45 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Valisi Su: Çınar'daki yangın kontrol altına alındı

2024-06-21 02:21 - Diyarbakır

Şanlıurfa'da kuduz nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı

2024-06-21 09:33 - Sağlık

MEB, bir yılda hayata geçirilen projeleri bülten olarak yayımladı

2024-06-21 13:42 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

2024-06-18 22:49 - Dünya

Hizbullah, işgalcilere ait askeri fabrika ve karargâhı vurdu

2024-06-19 07:18 - Dünya

Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3'ü ağır 6 yaralı

2024-06-19 09:15 - Güncel

Milletvekili Ramanlı'dan 28 Şubat mağduru ailelere ziyaret

2024-06-18 11:37 - Siyaset

Japonya'da et yiyen bakteri alarmı

2024-06-17 17:44 - Dünya

İşgalciler Lübnan'da bir aracı bombalardı: Bir şehit

2024-06-22 16:52 - Dünya

İlgili Haberler

Diyarbakır Çüngüş’te Kış Mesaisi: Toprak Evlerde Günde 5 Kez Loğ Çekiliyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır-Bingöl Kara Yolunda Kar Alarmı: Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Beklenen Yağış Etkili Oldu: Soğuk Hava Trafikte Aksamalara Neden Oldu

14:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Soğuk Hava Lahanaya Talebi Artırdı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Tandır Geleneği Direniyor

14:00 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çüngüş’te Kış Mesaisi: Toprak Evlerde Günde 5 Kez Loğ Çekiliyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır-Bingöl Kara Yolunda Kar Alarmı: Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Beklenen Yağış Etkili Oldu: Soğuk Hava Trafikte Aksamalara Neden Oldu

14:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Soğuk Hava Lahanaya Talebi Artırdı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Tandır Geleneği Direniyor

14:00 - Diyarbakır