?>

Diyarbakır'da 270 mahkumu ve 170 personeli olan cezaevi 1 günde boşaltıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’da katıldığı programda, “Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz” dediği cezaevi, cumartesi günü kente yapacağı ziyaret öncesi 1 günde boşaltıldı.

Güncel - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2021 yılında Diyarbakır Valiliği önünde gerçekleştirilen "Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB'de 30 fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreni"ne katılarak, vatandaşlara hitap etmişti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada birçok konuya değinirken Diyarbakır E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nun durumuna da değinmişti. Erdoğan, “Bugün sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muamele ile anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerinde bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi günü kente yapacağı ziyaret öncesi cezaevi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 270 mahkum ve 170 personel olan Diyarbakır E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu, 1 günde kentte hizmet veren diğer kampüsteki ceza infaz kurumlarına nakledildi.

“Buranın bir hastaneye ihtiyacı var, esnafta da ekonomi canlanır” Cezaevinin boşaltılmasını değerlendiren Rüstem Üçgöz adlı vatandaş, yerine yapılacak müzenin çok anlam taşımadığını belirterek, “Yaşanan olaylar sanki tekrar göz önünden geçecek. Buranın güzel bir hastaneye çevrilmesini isterim. Burada 500 binden fazla bir nüfus var. Buranın bir hastaneye ihtiyacı var. Hem esnafta ekonomi canlanır, hem de 24 saat olacak bir yer olacağı için daha faydalı olur. Müzenin ise belli bir saati vardır” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da UMKE il tatbikat kampı yapıldı

2022-10-05 14:23 - Eğitim

13 askerin şehit olduğu terör saldırısı 15 yıldır hafızalardan silinmedi

2022-10-07 10:50 - Güncel

Ankara’da seyir halindeki yolcu otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2022-10-11 06:44 - Güncel

Kars’ta 5,6’lık deprem tatbikatı

2022-10-07 10:50 - Eğitim

Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Diyarbakır’da açıldı

2022-10-09 09:37 - Sağlık

Hastalıklar için internetten ulaşılan bilgilerin yüzde 59’u yanlış

2022-10-10 12:32 - Sağlık

Polis uyuşturucu tacirlerine nefes aldırmıyor: Bir haftada 100 şüpheli yakalandı

2022-10-10 17:15 - Güncel

Sur Kültür Yolu Festivalinde Keçi Burcu gökyüzü gözlem noktası oldu

2022-10-11 14:32 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da sürücü hatalarından kaynaklı kaza bilançosu: 2 ölü, 453 yaralı

2022-10-10 12:29 - Güncel

Türk Kültürü farkındalık Projesi TÜRKDES Ankara’da tanıtıldı

2022-10-08 14:15 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Doğa Koruma ekipleri, ormanlık alanlardaki yasak ses cihazlarını topladı

16:21 - Güncel

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının çalışmaları değerlendirildi

16:25 - Güncel

Hürmetçi’nin doğal değerleri geleceğe taşınıyor

16:31 - Güncel

Karayazı’da toplu açılış: Köy yollarının yüzde 60’ı asfaltlandı

16:33 - Güncel

Minik itfaiyeciler, hem öğrendi hem eğlendi

16:35 - Güncel

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır