?>

Diyarbakır’da 30 çocuğa sünnet şöleni düzenlendi

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmanlı padişahı Sultan II. Bayezid tarafından 528 yıl önce kurulan ve asırlardır toplumsal dayanışma ile yardımlaşma geleneğini sürdüren Sultan II. Bayezid Vakfı’nın hayır şartı kapsamında toplam 30 çocuk için sünnet şöleni düzenledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 1 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlik, bölgedeki vatandaşlar ve çocuklar için unutulmaz anlara sahne oldu. Diyarbakır’da gerçekleştirilen sünnet şöleninde, 30 çocuğa kıyafetler giydirildi, bisikletler alındı.

Lunaparkta doyasıya eğlenen çocuklar ve aileleri; tarihi Ongözlü Köprü üzerinde gökyüzüne uçan balonlar bıraktıktan sonra davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Diyarbakır sokaklarında TOGG’lar ve otobüslerle beraber birçok aracın eşlik ettiği uzun konvoya yunuslar da katılarak, çocukların güvenliği ve eğlencesine katkı sağladı.
Şölenin final etkinliğinde çocuklar folklor ve bando gösterileri eşliğinde palyaçolar, şişme oyun alanları, balonlar, yüz boyama gibi eğlencelerle doyasıya eğlendi. Yine gelenekler yaşatılarak çocuklara altın takıldı.
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, “Sultan II. Bayezid Vakfı’nın 528 yıllık hayır şartını bugün sürdürebilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu tür etkinlikler, toplumun birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Bugün burada, çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, onların milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Umuyoruz ki gençlerimiz, vatanına ve milletine yararlı, başarılı bireyler olarak gelecekteki yerlerini alacaklar. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, bizler elimizden geldiğince onlara kol kanat germeye ve yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.
Etkinliğe, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Asım Solak, AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, kurum müdürleri, çocuklar ve aileleri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Büfede hırsızlık anı kamerada

2024-08-15 13:33 - Bölge

Teknolojiye direnen demircilik mesleğini sürdürüyor

2024-08-22 11:27 - Bölge

Gazze'deki soykırımda şehit olanların sayısı 40 bin 139'a yükseldi

2024-08-19 12:56 - Dünya

Diyarbakır’da 30 çocuğa sünnet şöleni düzenlendi

2024-08-22 13:05 - Diyarbakır

SADC: Güney Afrika bölgesinde 68 milyon kişi yardıma muhtaç

2024-08-18 10:40 - Dünya

Burası İstanbul Değil, Diyarbakır!

2024-08-22 11:56 - Diyarbakır

Kedi ile tilkinin ekmek kavgası gülümsetti

2024-08-22 12:19 - Diyarbakır

Ankara, İstanbul ve İzmir'de metro seferleri 30 Ağustos'ta ücretsiz

2024-08-16 07:28 - Güncel

Otomobil sürüye çarptı: 21 koyun telef oldu

2024-08-20 14:33 - Asayiş

Bin Dönüm Arazi Küle Döndü

2024-08-17 10:50 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Seyir Halindeki Taksi Alev Aldı

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Esnafın Kapı Önü Sunumları Turistlerin ve Vatandaşların Beğenisini Topluyor

11:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da su kanalında can pazarı

12:10 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Meteoroloji’den Güneydoğu İçin Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

13:01 - Bölge

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır

Diyarbakır-Şanlıurfa Yolunda Seyir Halindeki Taksi Alev Aldı

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da su kanalında can pazarı

12:10 - Diyarbakır