?>

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu çocuklara cami tanıtıldı

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle İkra Eğitim Derneği, camilere olan ilgi ve alakayı arttırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Güncel - 3 yıl önce

İkra Eğitim Derneği Çocuk Kreşi bünyesinde Selahaddin Eyyubi Camii'ni ziyaret eden 4-6 yaş grubu çocuklara cami imam hatibi tarafından caminin bölümleri tanıtıldı.
Caminin bölümlerinin detaylı olarak anlatıldığı etkinlikte çocuklara mihrap, minber, kubbe ve caminin diğer bölümlerini yakından görme fırsatı verildi.
Yapılan etkinlik ve çocukların eğitim süreçleri hakkında konuşan İkra Eğitim- Der Genel Sekreteri Davut Yazgil, tek gayelerinin Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.
Camiler Haftası nedeniyle çocuklarımızı camiye getirdiklerini söyleyen Yazgil, "Minber, mihrap, imam ve diğer cami kavramlarını bilsinler diye camiyi ziyaret etmeye geldik. Allah cami imamından razı olsun. Çocuklarımıza ikramda bulundu, ayrı bir güzellik oldu. Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil istediğimiz için eğitimlerimiz de bu çizgidedir. Genelde bu çizgilere dikkat ederiz ve bu minvalde eğitimlerimizi veriyoruz. İkra Eğitim Derneği Çocuk Kreşi olarak 4-6 yaş grubundaki çocuklara; adap, ahlak, Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı gibi Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde olması gereken eğitimler ne ise tümünü bu yaşta vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
"Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil istediğimiz için eğitimlerimizde bu çizgidedir"
Yazgil, "Biz diyoruz ki zeki olmayan çocuk yoktur, ihmal edilen çocuklar vardır. İkra Eğitim Derneği olarak bütün çocuklar çok zeki olduğuna şahit olduk. Yeter ki ihmal edilmesin, ilgilenilsin. Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinde belirttiği gibi bütün çocuklar İslam fıtratı üzerinde dünyaya gelmektedir. Bizler de onların fıtratına uygun bir eğitim veriyoruz ve bütün anne ve babalara;  özellikle ilk sosyal eğitimlerinin İslam'a uygun bir eğitim olmasını söylüyoruz. Çünkü çocuk zaten fıtraten bu eğitime uygundur. Bu eğitimi almakta zorluk çekmeyeceklerdir. Bu vesileyle bütün anne ve babalara tavsiyemiz çocuğun İslami bir ortam ve İslami bir eğitimden geçmesi lazım." diye belirtti.
Etkinliğe katılan 4-6 yaş grubu çocuklara ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 97 kilo toz esrar ele geçirildi

2023-10-11 11:02 - Diyarbakır

Siyonist rejim "savaş durumu" ilan etti

2023-10-07 12:08 - -

6-7 Ekim olayları mağdurundan açıklama - VİDEOLU

2023-10-06 11:15 - Güncel

Tıp Fakültesi hastanesinde bomba alarmı: Acil servis boşaltıldı

2023-10-11 12:33 - Güncel

Şanlıurfa'da TIR kazası: 1 yaralı

2023-10-09 11:56 - Güncel

Kadınlarda kontrolsüz harcama dikkat eksikliği belirtisi

2023-10-05 16:17 - Sağlık

Çocuklar için "Mahallemde Şenlik Var" etkinliği

2023-10-06 16:32 - -

Meteorolojiden 6 il için yağış uyarısı

2023-10-07 07:37 - Güncel

Bismil'de dev yatırım; Çırçır Fabrikası Açılışı Yapıldı

2023-10-05 22:43 - Ekonomi

Meteoroloji'den 12 il için sağanak ve fırtına uyarısı

2023-10-10 08:10 - Güncel

İlgili Haberler

Yağışlar mantarları artırdı uzman uyardı

09:32 - Güncel

ETÜ’ye büyük gurur

09:33 - Güncel

Sahillerine vuran beyaz toz ’guar gum’ çıktı

09:34 - Güncel

Yüksek kesimlerine kar yağdı

09:36 - Güncel

Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk kadın uçak pilotu

09:36 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da SUV araç istinat duvarından aşağı düştü

14:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da mekan modası değişiyor

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da On Gözlü Köprü yolunda kaza: 7 yaralı

14:11 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesinde sağlık yönetiminin geleceği masaya yatırıldı

14:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Emniyet Müdürü Mutlu’ya peş peşe ziyaretler sürüyor

13:29 - Diyarbakır