?>

Diyarbakır'da aileler Gece Nöbetine start verdi

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri verilmesi için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, 1.925 gündür sürdürdükleri bekleyişi gece nöbetine de taşıdı. Aileler, çocuklarını geri almak ve PKK'ya seslenmek için mücadelelerine kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır - 12 ay önce

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri verilmesi için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin mücadelesi, 1.925'inci gününe girdi. 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP İl Başkanlığı önünde gece gündüz bekleyen aileler, artık gece nöbetine de başladı.
Aileler, PKK'nın çocuklarını kaçırmasından 14 yıl sonra, bir kez daha evlatlarını geri alabilmek amacıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. Gece nöbetine başlayan ailelerin arasında yer alan Sariye Tokay, oğlunun 14 yıl önce kandırılıp dağa kaçırıldığını belirterek, "Biz artık gece nöbetine başladık. 24 saat boyunca burada olacağız. Evlatlarımızı bırakın, o kanlı ellerinizi çocukların üzerinden çekin. 14 yıldır oğlum Mehmet dağda. Yaz kış demeden burada mücadele ettik. Hiç kimse bize sahip çıkmadı" dedi.
Evlatlarını geri isteyen aileler, PKK'ya ve dağa kaçırılan çocuklarına seslendi. Tokay, "Gelip teslim olun, son fırsatınız bu. Yeter, gelin yurdunuza dönün. Suriye halkı da sizi kabul etmedi. Artık kaçacak yeriniz yok. Burada gözyaşları sel oldu. Biz buradayız, mücadelemizi bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
Aileler, çocuklarının geri verilmesi ve PKK'nın etkisinden kurtulmaları için direnişlerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. "Sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyen Tokay, tüm çocuklara çağrı yaparak, "Annenizin kucağına dönün" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor Kadın Futbol Takımı 5-2 Yenildi

2024-12-09 16:28 - Diyarbakır

2.3 Milyonluk Aile: Bekiranlılar kimdir?

2024-12-04 01:15 - Diyarbakır

Diyarbakırlı gençten 6 gündür haber alınamıyor!

2024-12-09 22:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da farklı bir lezzet daha

2024-12-09 15:56 - Diyarbakır

Bismil'de bu cadde tek yön oldu! Cezası 6 bin TL

2024-12-06 18:45 - Diyarbakır

Amedspor-Adana 01 FK Maçının Hakemi belli oldu

2024-12-04 16:30 - Diyarbakır

Beşar Esad Diyarbakır'da görüldü! Gündem oldu

2024-12-09 23:11 - Diyarbakır

Diyarbakır kişnişli kolye’si artık tescillendi

2024-12-05 14:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da insanlar neden 4 Ayaklı Minare altında geçiyor?

2024-12-09 16:39 - Diyarbakır

Eski muhtar ayı saldırısında öldü

2024-12-08 17:00 - Asayiş

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır