?>

Diyarbakır’da eğitimlerini tamamlayan 'Yunus'lardan ‘100’üncü yıl’ anısına koreografi

Diyarbakır'da motosikletli 'Yunus' polis timlerinin 8'inci dönem eğitimini başarıyla bitiren, 1’i komiser 1’i komiser yardımcısı 36 personel mezun oldu. Mezuniyet töreninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle motorlardan yıldız, personelden de sonsuzluk ve rakamla bir koreografisi büyük alkış aldı. Oluşturan koreografi havadan görüntülendi.

Güncel - 3 yıl önce

Türkiye’de kurulan motosikletli yunus polis timlerinin Diyarbakır’da 8'ncı dönem eğitimi tamamlandı. Asayiş Daire Başkanlığı öncülüğünde Türkiye’de 7 eğitim merkezinden biri olan Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ‘Motosikletli Yunus Polis Temel Eğitim’ kursuna, Elazığ, Malatya, Karaman ve Kayseri’den 1’i komiser 1’i komiser yardımcısı 36 personel katıldı. 
Uzman öğreticiler tarafından verilen eğitimde, kursiyerlere profesyonel motosiklet sürüşü, asayiş olaylarına müdahale, motosiklet üzerinden acil iniş ve binişler ile yer müdahale öğretildi. Yunuslar için, iyi derecede İngilizce bilmek, olmazsa olmazlar arasında yer alırken ayrıca eğitim, ileri sürüş ve silah eğitimleriyle de destekleniyor.
35 günlük zorlu eğitimin ardından kursu tamamlayan 1’i komiser 1’i komiser yardımcısı 36 personel için tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın direktifleriyle başlatılan ‘Suçla Sinerjik Mücadele Projesi’nde lokomotif olan Yunusların, Kayapınar ilçesindeki Stadyum yerleşkesindeki 100. Yıl Törenine Emniyet Müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ve görevli memurlar katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
'Yunus'ların motosikletleriyle yaptıkları 'ay yıldız’ ve akrobatik hareketler izleyenlerden alkış aldı. Törenin ardından kursiyerler ve görevli polisler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle motorlardan yıldız, personellerden ise 100’üncü yıl anısına sonsuzluk ve rakamla bir koreografı yapıldı. O anlar havadan görüntülendi. (Sedat IRMAK)
Haftanın Öne Çıkanları

Dicle’de çocuklar için etkinlik düzenlendi

2023-10-25 13:09 - Güncel

Kalpteki ‘kaçak elektrik’ uzmanlar tarafından tespit edilip yakılıyor - VİDEOLU

2023-10-26 14:00 - Sağlık

Siyonist rejim: Lübnan'dan düzenlenen saldırıda 1 asker öldü, 3 asker yaralandı

2023-10-21 12:46 - -

Bitkin düşen yavru dağ keçisi tedavi altına alındı

2023-10-24 13:31 - -

Midyat’ta son cevizli sucuk mesaisi - ÖZEL HABER

2023-10-25 18:59 - -

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'a gitti

2023-10-25 11:15 - -

Batı Şeria ve Kudüs'te 20 Filistinli alıkonuldu

2023-10-26 12:55 - -

Gazze Hükümet Medya Ofisi işgalci siyonistlerin saldırılarının bilançosunu paylaştı

2023-10-25 11:32 - Güncel

Gallant: Gazze'ye kara saldırısı aylarca sürebilir

2023-10-23 08:19 - Siyaset

Kulp’ta yamaç paraşütü etkinliğinde Filistin’e destek

2023-10-23 11:25 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Ay ve yıldız aynı karede

21:59 - Güncel

Semalarında mest eden görüntü

22:24 - Güncel

İzmir’de Rekor Seviyeye Ulaştı

14:38 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyar İnter’den Tarihi Başarı

11:58 - Diyarbakır

Buzağı sahibine teslim edildi

10:23 - Diyarbakır

Havai fişek okulu yaktı

10:04 - Diyarbakır

Öğrencilerden Uluslararası Başarı

10:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Otluk Alan Ateşe Verildi, Ağaçlar Zarar Gördü

23:18 - Diyarbakır