?>

Diyarbakır'da hasarlı binalar yıkılmayı bekliyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki hasarlı binalar, depremin üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçmesine rağmen yıkılmayı bekliyor. Mahalleli, hasarlı binaların tehlike saçtığını söyledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 yıl önce

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden etkilenen Diyarbakır'da hasarlı binaların yıkımı devam ederken, merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 787'nci Sokak'taki 7 katlı İbrahimoğulları Apartmanı ve Baran Apartmanı ile ismi öğrenilemeyen bir bina depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen yıkılmayı bekliyor.Mahalleli, korkarak etrafından geçtiği binalarda kolonların hepsinin patladığını ifade ederek, yetkililerin duruma bir çare bulmasını istedi.

Mahallede esnaf olan Nihat Ekinci, korkudan mahalleden geçemediklerini ifade ederek, “Merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi'nde esnafım. Hemen yanı başımızdaki apartmanlar Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hasar gören apartmanlardır. Bir seneden fazladır harabe şekilde duruyor. Bu binaların acilen yıkılmasını istiyoruz. Bahse konu olan binaların kolonları patlamış halde. Korkudan mahalleden geçemiyoruz. Çok tehlike arz ediyor. Yetkililer duruma bir el atarsa çok iyi olur. Çünkü hasarlı binalara giren çıkan belli değil. Bu durumdan da rahatsızız” dedi.

“Kolonlar ikiye bölünmüş ama bina halen ayakta” Mahalle sakini Rıfat Hayme ise, “Kahramanmaraş merkezli depremle birlikte mahallemizdeki bina hasar gördü. Mahallemizde yaklaşık 5 bina hasarlıdır. Bu binaların yıkılmaması tehlike saçıyor. Binaların etrafından geçerken can güvenliği olmuyor. Çocuklarımız aynı şekilde rahat bir şekilde okula gidemiyor. Bu tarz yıkımı bekleyen hasarlı binaları bir an önce yıksalar çok iyi olur. Binada kolonlar ikiye bölünmüş ama bina halen ayakta” diye konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

Nöroloji Uzmanı Dr. Demir'den D vitaminin önemi

2024-05-30 14:17 - Diyarbakır

Şırnak'ta "Havacılık ve Uzay Teknolojileri Proje Şenliği" düzenlendi

2024-06-02 11:14 - Bilim ve Teknoloji

Güneş Sistemi'nde Nadir Gökyüzü Olayı: Altı Gezegen Aynı Hizada

2024-06-02 11:46 - Bilim ve Teknoloji

Türksat 6A fırlatma işlemleri için 4 Haziran'da ABD'ye gidecek

2024-06-02 13:25 - Bilim ve Teknoloji

Türkiye'de Akıllı Şehir Uygulaması Resmen Başladı

2024-06-03 13:57 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da "Beyaz Manda" Görenleri Şaşırttı

2024-05-29 15:43 - Diyarbakır

Ro'nun Yaradılış Yolculuğu: Necdet Yentürk'ün İlk Kitabı Çıktı

2024-06-03 15:37 - Kültür Sanat

Eğil'de Bir Okul Müdürünün Dönüşüm Hikayesi

2024-05-31 11:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İki grubun kavgasına polis anında müdahale etti

2024-06-02 12:27 - Diyarbakır

TOKİ, Diyarbakır Kayapınar Konut İnşaatında Son Durum Açıklandı

2024-06-03 14:05 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır Çüngüş’te Kış Mesaisi: Toprak Evlerde Günde 5 Kez Loğ Çekiliyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır-Bingöl Kara Yolunda Kar Alarmı: Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Beklenen Yağış Etkili Oldu: Soğuk Hava Trafikte Aksamalara Neden Oldu

14:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Soğuk Hava Lahanaya Talebi Artırdı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Tandır Geleneği Direniyor

14:00 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çüngüş’te Kış Mesaisi: Toprak Evlerde Günde 5 Kez Loğ Çekiliyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır-Bingöl Kara Yolunda Kar Alarmı: Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Beklenen Yağış Etkili Oldu: Soğuk Hava Trafikte Aksamalara Neden Oldu

14:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kış Sofralarının Vazgeçilmezi: Soğuk Hava Lahanaya Talebi Artırdı

14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Tandır Geleneği Direniyor

14:00 - Diyarbakır