?>

Diyarbakır'da "İşbaşı Eğitim Açılış Toplantısı" Dicle Elektrik'in ev sahipliğinde yapıldı

Dicle Elektrik'in de yer aldığı 7 elektrik dağıtım şirketinde hayata geçecek olan projenin işbaşı eğitim tanıtım toplantısı, Dicle Elektrik'in ev sahipliğinde Diyarbakır'da düzenlendi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması"" projesinin işbaşı eğitim açılış toplantısı Dicle Elektrik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Maili Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi", Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) öncülüğünde yürütülüyor.
Söz konusu proje kapsamında toplam 200 Elektrik-Elektronik Teknolojisi alan öğretmeninin elektrik şebekeleri konusunda teknik eğitim görmesi ve sektördeki çalışanların yeteneklerinin geliştirilmesinin yanında kalifiye teknik personelin yetiştirilmesi hedefleniyor.
Diyarbakır'da düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalında çalışan öğretmenlere bilgi ve deneyimlerini artırmaları için çeşitli eğitimler sunulacak.
Avrupa Birliği ve Türkiye'nin desteklediği proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden seçilen 19 öğretmene, Dicle Elektrik uzmanları tarafından teknik konularda iş başı eğitim sağlanarak sektöre alanında uzman eğitmenler kazandırması hedefleniyor.
Proje geleceğin elektrik mühendislerine kapı aralayacak
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, nitelikli iş gücüne vurgu yaptığı açılış konuşmasında, "Merkezine insanı alan çalışmaların önemini bu günlerde daha iyi anlıyoruz. Donanımlı insan kaynağı ile çok daha iyi hizmetler yürütülebileceğimize eminim. Bu tür projeler ise nitelikli insan kaynağı yetişmesine doğrudan katkı sağlıyor. Biz 6 bölgede 4 bin 500'ü tekniker olmak üzere 7 bini aşkın çalışma arkadaşımızla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynağını nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli insan kaynakları ve akademi birimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katkı olacağına inanıyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çatı örgütümüz olan Elder'i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir başlangıç olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.
21 elektrik dağıtım bölgesinde yıllık 35- 45 milyar TL yatırım
Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden
Diyarbakır'daki toplantıda konuşan Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, derneğin görev ve sorumluluk alanlarından söz ederek, 81 ilde 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 35-40 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirtti.
Özden, hali hazırda sektörün 67 binin üzerinde çalışma arkadaşlarına sahip olduklarına değinirken çalışanların nitelikli olması ve sahanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini önemsedikleri için bu eğitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
Elektrik dağıtım sektöründe, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi
"Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi", sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere bir eğitim merkezinin kurulması, çevrimiçi bir öğrenme yönetim sistemi kurulması, uygulamalı ve online eğitimler verilmesi amacıyla Elder tarafından hayata geçirildi.
Proje kapsamında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında görev yapan toplam 200 öğretmene elektrik dağıtım şebekeleri ve işleyişleri konusunda eğitim verilecek.
Eğitimler, Dicle Elektrik dışında Başkent, GDZ, Çamlıbel, ADM, Trakya ve Sakarya Elektrik Dağıtım şirketlerinde de gerçekleştirilecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Kadınlarda kontrolsüz harcama dikkat eksikliği belirtisi

2023-10-05 16:17 - Sağlık

Kısırlık; kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebepler ile ortaya çıkabiliyor

2023-10-04 10:44 - Sağlık

2 ilde PKK operasyonu: 20 gözaltı

2023-10-02 09:08 - Güncel

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama

2023-10-01 11:34 - Güncel

Dr. Fehmi: Batı, toplumun yapı taşı olan aile ve kadını hedef alıyor

2023-10-01 14:46 - Güncel

Kamu müteahhitleri Diyarbakır’da bir araya geldi

2023-09-29 19:34 - -

Denizlerde fırtına bekleniyor

2023-10-02 07:57 - Güncel

İstanbul'da çatı katında korkutan yangın

2023-10-04 21:44 - Güncel

Aliyev ve Paşinyan, İspanya'da görüşecek

2023-10-02 22:53 - Dünya

EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi

2023-09-30 10:55 - Güncel

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehir’den yeni bir yaşam alanı

11:39 - Ekonomi

Motorine gece yarısı zammı

11:01 - Ekonomi

Altın rekora doymuyor

10:23 - Ekonomi

ETSO ve İSO Mesleki Eğitim İş Birliği Projesinde ilk toplantı

10:57 - Ekonomi

AESOB Başkanı Dere: "Okul sepetini esnafımızdan doldurun"

11:04 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kahve fiyatlarına muglu çözüm

15:16 - Diyarbakır

Silvan’da iki aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 derece sıcakta bile vazgeçilmiyor

14:35 - Diyarbakır

Çermik’te kızının hatırasını yaşatmak için hayır çeşmesi yaptırdı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sobacılığın rotası değişti

13:02 - Diyarbakır