?>

Diyarbakır'da Kavurucu Sıcaklar Vatandaşları Parklara Yöneltti

Sıcak hava dalgası nedeniyle sabah saatlerinde evden çıkamayan Diyarbakırlılar, serinlemek için park ve yeşil alanlara akın ediyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da son günlerde artan sıcaklıklar, vatandaşları evlerinden çıkamaz hale getirdi. Termometrelerin 40 dereceyi geçtiği bu günlerde, sabah saatlerinde bile dışarı çıkmakta zorlanan Diyarbakırlılar, serinlemek için farklı yollar arıyorlar.
Şehrin sakinleri, özellikle evlerinin yakınlarındaki parklara ya da sitelerinin içerisindeki dinlenme alanlarında vakit geçirmeyi tercih ediyor. Erken saatlerde ya da akşamüstü güneşin etkisini kaybettiği zaman dilimlerinde parklar, oyun alanları ve yeşil alanlar, serinlemek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor.

Parklar ve Yeşil Alanlar Serinliyor

Merkezdeki parklar ve yeşil alanlar, ailelerin ve çocukların favori mekânları arasında yer alıyor. Vatandaşlar, ağaçların gölgesinde serinlemek, çocuklarıyla vakit geçirmek ve piknik yapmak için bu alanlara akın ediyor. Belediyenin düzenli olarak sulama yaptığı bu alanlar, sıcak hava dalgasında serinlemek için ideal yerler olarak öne çıkıyor.
"Sıcaklardan Kaçmanın Tek Yolu Yeşil Alanlar"
Vatandaşlardan Ahmet Yıldız, "Bu sıcaklarda evde durmak gerçekten çok zor. Çocuklar da sürekli dışarı çıkmak istiyor. Biz de sabah erken saatlerde ya da akşamüstü park alanlarına gelerek serinlemeye çalışıyoruz. Ağaçların gölgesi ve çimlerin serinliği bize biraz olsun rahatlık sağlıyor" diye konuştu.

Uzamanlardan Vatandaşlara Tavsiyeler

Uzmanlar ise  ise aşırı sıcak havalarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini, özellikle yaşlılar ve çocuklar için şu önerilerde bulundu: - Güneşin en etkili olduğu 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçının. - Bol su tüketin ve susuz kalmamaya özen gösterin. - Hafif ve açık renkli kıyafetler tercih edin. - Gölgelik alanlarda vakit geçirin ve mümkünse klimalı ortamları tercih edin.

Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A’nın fırlatma tarihi belli oldu

2024-06-28 11:51 - Bilim ve Teknoloji

Amedspor'un Şehmus Özer Tesisleri Yenileniyor

2024-06-25 16:23 - Spor

Eski Diyarbakırspor Başkanı Ahmet Göksu Vefat Etti

2024-06-29 22:05 - Diyarbakır

Berber ve kuaför salonları haftanın bir günü kapalı olacak

2024-07-01 11:15 - Ekonomi

Silvan'da Halim Alpaslan 6 Gündür Kayıp

2024-07-01 13:49 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

2024-07-02 08:16 - Siyaset

Diyarbakır’da Türkiye LGS birincisi

2024-06-28 15:56 - Diyarbakır

Diyarbakır Müzesi 90. Yılını Çiçeklerle Kutladı

2024-06-27 14:59 - Diyarbakır

Kütahya’da otobüste uyuşturucuyla yakalanan yolcu tutuklandı

2024-07-01 12:06 - Asayiş

Diyarbakır'da Su Kuyusunda Zehirlenme

2024-06-30 21:44 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sanayi Sitesinde Korkutan Yangın! Tamirdeki Otomobil Küle Döndü

02:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Annelere Özel Buluşma

01:56 - Diyarbakır

Camiden Çıktı Ölümle Burun Buruna Geldi

01:51 - Diyarbakır

Taziye Yolculuğu Kazayla Sonuçlandı

01:43 - Diyarbakır

Miyop Alarmı Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

15:56 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sanayi Sitesinde Korkutan Yangın! Tamirdeki Otomobil Küle Döndü

02:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Annelere Özel Buluşma

01:56 - Diyarbakır

Camiden Çıktı Ölümle Burun Buruna Geldi

01:51 - Diyarbakır

Taziye Yolculuğu Kazayla Sonuçlandı

01:43 - Diyarbakır

Miyop Alarmı Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

15:56 - Diyarbakır