?>

Diyarbakır’da klima yoğunluğu

Diyarbakır’da hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle serinlemek isteyen vatandaşlar evlerine klima taktırmak için sıra bekliyor. Yoğunluğun olduğu klima satış mağazalarında teknik servisin müşterilere yetişebilmesi için çevre illerden destek alınıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 2 yıl önce

Hava sıcaklığının gün içerisinde 45 dereceyi bulduğu Diyarbakır’da klima mağazalarında yoğunluk yaşanıyor. Evinde serinlemek isteyen vatandaşlar, duvar klimasını tercih ederken, bütçesi yetmeyenler ise vantilatör veya soğutucu ürünleri tercih ediyor.

Toplam iki mağazalarında günde yaklaşık 15 tane klima satışı yaptıklarını dile getiren mağaza yöneticisi Kenan Özdemir, yaz aylarında yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Özdemir, “Diyarbakır’da son günlerde özellikle aşırı sıcaklıklar, bunaltıcı sıcaklıklar başladı. Termometreler 45 dereceye kadar gösteriyor. İnsanlar da bu sıcaklıktan bunaldıkları için yoğun bir şekilde klima talepleri var şu anda. Biz, iki mağaza olarak günde ortalama 10-15 tane klima satışı yapıyoruz. Servislerimiz de bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyorlar. İnsanların taleplerini gidermeye çalışıyoruz” dedi.
Vatandaşların sıcaktan bunaldıkları için ürünlere artık fiyat odaklı bakmadıklarını söyleyen Özdemir, “Biz de zaten fiyat olarak gerçekten de elimizden geldiği kadar insanlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten aşırı bunaltıcı sıcaklar var Diyarbakır’da. İnsanlar serinlemek için, klimadan başka bir alternatif olmadığından dolayı klima tercih ediyorlar. Mesela iş yerlerinde rahat çalışamadıkları zaman, ister istemez klimayı tercih ediyorlar” diye konuştu.
Klimaların montajını yetiştirebilmek için çevre illerden destek ekibin yardıma geldiğini belirten Özdemir, “Şu anda klimaların erken montajını yapabilmek için çevre illerden bile servis desteğine gelen arkadaşlarımız var. Bir klima satışı yaptığımız zaman ortalama bir hafta ile 10 gün içerisinde bunun montajını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dediğimiz gibi, talep çok yoğun ve insanlar aşırı derecede klima istiyorlar. Biz de bu talepleri gidermeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Son olarak Özdemir, maddi imkanı olmayan vatandaşların da vantilatör, hava serinletici gibi ürünleri tercih ettiğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyolog Günce: Selfie çekme merakı ciddi sorunlara yol açabilir

2024-07-06 10:49 - Bilim ve Teknoloji

Eğil, Diyarbakır'ın Hafta Sonu Vazgeçilmez Destinasyonu

2024-07-07 15:33 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Hastanesi Kantininde Yangın Paniği

2024-07-09 11:23 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar Akşam Saatlerinde Tarihi On Gözlü Köprü Akın Ediyorlar

2024-07-05 14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 30 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

2024-07-08 13:37 - Diyarbakır

HÜDA PAR'ın kongresinde resmini astığı Ali Şükrü Bey kimdir?

2024-07-09 09:30 - Siyaset

Mala Kale Aşireti'nden Dermanbaba'ya Ziyaret

2024-07-10 11:46 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Kayıp Zühre Elma'nın Cansız Bedeni Bulundu

2024-07-09 23:16 - Diyarbakır

Aktaş: Fondaş faaliyetlerin amacı aile kurumunu yıkıma uğratmaktır

2024-07-07 12:52 - Siyaset

Diyarbakır'da silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı

2024-07-09 15:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sanayi Sitesinde Korkutan Yangın! Tamirdeki Otomobil Küle Döndü

02:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Annelere Özel Buluşma

01:56 - Diyarbakır

Camiden Çıktı Ölümle Burun Buruna Geldi

01:51 - Diyarbakır

Taziye Yolculuğu Kazayla Sonuçlandı

01:43 - Diyarbakır

Miyop Alarmı Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

15:56 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sanayi Sitesinde Korkutan Yangın! Tamirdeki Otomobil Küle Döndü

02:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Annelere Özel Buluşma

01:56 - Diyarbakır

Camiden Çıktı Ölümle Burun Buruna Geldi

01:51 - Diyarbakır

Taziye Yolculuğu Kazayla Sonuçlandı

01:43 - Diyarbakır

Miyop Alarmı Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

15:56 - Diyarbakır