?>

Diyarbakır'da Kültür yolu festivali sona eriyor

Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, müzik, tiyatro ve çocuk etkinlikleriyle sanat dolu bir gün yaşatıyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerini artırmak amacıyla bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin on dördüncü durağı, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır oldu. Festivalin yedinci gününde, Diyarbakır birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kurşunlu Meydanı'nda, müzisyenler Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli ve Mehmet Kemiksiz, ilahileriyle Diyarbakırlılarla buluştu. Aynı meydanda sahne alan sanatçı Bedri Ayseli, dinleyicilerine türkü dolu bir akşam sundu.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde ise sanatçılar Ercan Polat ve İbrahim Candan, sevenlerine müzik ziyafeti yaşattı. Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen “Umudunu Yitirmeyen Sığırcık” adlı oyun ve Sivas Devlet Tiyatrosu’nun “Tebeşir Ağacı” oyunu, sanatseverlerle buluştu.

Kayapınar Sahnesi, Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun “Hiç Kimsenin Öyküsü” oyununa ev sahipliği yaparken, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Acaibü’l Temaşa” oyunu, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde sahnelendi. Ayrıca, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nde “Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi” düzenlendi.

Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nde Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği tarafından III. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali başladı ve festival 20 Ekim’e kadar sürecek. Meryem Ana Kilisesi’nde ise “Yarına Bir Harf” belgeseli izleyicilerle buluştu.

Çocuklar İçin Festival

Yenikapı Hançepek Meydanı'nda kurulan Çocuk Köyü, çocuklara yönelik çeşitli eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar sunuyor. Lisanslı çocuk oyunları ile Karagöz Gölge Oyunu ve Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler, çocuklarla buluştu. Ayrıca, çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları ve sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları, minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Festivalin yedinci gününde, çocuklar bilim atölyelerinde yeni bilgiler edinirken, “Pandomim Gösterisi” ve çocuk tiyatrosu “Kral Şakir” ile eğlenceli anlar yaşadı.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın deprem haritası ve fay hatları!

2024-10-18 00:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Silvan'da silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı

2024-10-19 20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu cami'nin altında kimsenin bilmediği kilise!

2024-10-15 18:06 - Diyarbakır

Dijital çağda çocukların değerleri: Sevgi ve disiplin arasında kayıp bir nesil

2024-10-13 18:36 - Bilim ve Teknoloji

Evlerdeki yeni tehdit: Akıllı teknoloji

2024-10-16 15:39 - Bilim ve Teknoloji

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüşlere 3 günlük yasak kararı

2024-10-15 01:13 - Güncel

Diyarbakırlı öğretmen keban’da dev sazan yakaladı!

2024-10-14 18:24 - Diyarbakır

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı

2024-10-19 22:28 - Güncel

Diyarbakırlı Rojin'in cesedi bulundu! İşte Detaylar

2024-10-15 19:29 - Diyarbakır

Bulut ile Ay Işığının muhteşem görüntüsü

2024-10-18 17:06 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da jandarmadan peş peşe operasyon: 86 aranan kişi yakalandı

13:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırıldı

13:51 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 36 ilde siber operasyon

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan dünyaya uzanacak yeni lezzet

12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Songül Abla’sı Hayatını Kaybetti

10:54 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da jandarmadan peş peşe operasyon: 86 aranan kişi yakalandı

13:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırıldı

13:51 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 36 ilde siber operasyon

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan dünyaya uzanacak yeni lezzet

12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Songül Abla’sı Hayatını Kaybetti

10:54 - Diyarbakır