?>

Diyarbakır’da narkotik eğitim tırına yoğun ilgi - VİDEOLU

Diyarbakır’da, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla Konya’dan gelen ‘Narko Tır’ Dağkapı Meydanında stant açarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Eğitim - 3 yıl önce

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünce yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine takviye olarak Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konularında halkı bilgilendirmek amacıyla kente ‘Narkotik Eğitim Tırı’ getirildi.
Merkez Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanında Narkotik tırındaki eğitim materyalleri ile lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara, gençlere ve ailelerine narkotik suçlarla mücadelenin önemi, uyuma projesi, madde bağımlığı, madde kullanımı ve etkileri, madde bağımlılığı ile mücadele ve rehabilitasyon merkezleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Kentte uyuşturucuyla mücadele için gösterilen çabadan ötürü İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Özlem Dağ, ‘Narkotik Tır’da uyuşturucu maddelerinin çocuklar üzerinde nasıl etki oluşturduğunu öğrendiğini dile getirdi.
Uyuşturucuyla mücadelede herkesin görevli olması gerektiğini ifade eden Dağ, “Burada uyuşturucu maddelerinin çocukların üzerindeki etkisini, çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu kullanımının nasıl yayıldığını öğrendik. Uyuşturucu kullanan şahsa baktığımızda nasıl anlaşılır yönünde polislerden bilgi aldık. Uyuşturucuyla mücadelede hepimiz görevliyiz. Özellikle okullarda bu tür uygulamaların yapılması yönünden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz” dedi.
‘Narkotik Tır’ı ziyaret eden Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Tarban, “Bugün burada zararlı maddelerin insan vücuduna nasıl etki ettiğini öğrendim. Madde bağımlılığı çok kötü bir şeydir. Madde bağımlılarının derhal alışkanlıklarını terk etmesini istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği bu tür uygulamalar çok faydalı oluyor. Bu yönden yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 435 kilo esrar ve 632 bin 120 kök esrar bitkisi ele geçirildi

2023-10-28 13:18 - Diyarbakır

Yağışlı hava Türkiye genelini etkisi altına alacak

2023-10-27 23:16 - -

Siyonist işgal rejiminden ev baskınları

2023-10-29 11:55 - -

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2023-10-30 11:31 - Güncel

UNRWA: Gazze'de 35 meslektaşımız öldürüldü

2023-10-24 16:28 - -

Meksika'da Otis Kasırgası'nın ardından yağma olaylarına karşı tedbirler artırıldı

2023-10-29 17:07 - Dünya

İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

2023-10-30 07:14 - Güncel

Diyarbakır’da hafif ticari araç park halindeki kamyonete çarptı: 2 yaralı

2023-10-25 12:00 - Güncel

Mehmetçik’ten Cumhuriyetin 100. yılına özel video

2023-10-28 15:17 - Güncel

Diyarbakır’da 600 öğrenci Cumhuriyeti koreografi ile kutladı - VİDEOLU

2023-10-27 17:13 - Eğitim

İlgili Haberler

200 motosiklet sürücüsüne güvenli sürüş eğitimi

09:58 - Eğitim

Robotik kodlama kursu için başvurular başladı

10:09 - Eğitim

Çocuk üniversitesi milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor

11:44 - Eğitim

Erciş’te yaz Kur’an kursu kapanış programı düzenlendi

10:39 - Eğitim

Köyceğiz Döğüşbelen’de Yaz Kur’an Kursu kapanış töreni

10:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Türkiye’de Bir İlk: Dicle Üniversitesi Kimyasal Analizlerde Yeni Dönemi Başlattı

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tehlikeli görüntü

14:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Süryani nazar boncuğuna yoğun ilgi

14:44 - Diyarbakır

Silvan’da 14 gündür haber alınamayan iki genç bulundu

14:14 - Diyarbakır