?>

Diyarbakır’da narkotik eğitim tırına yoğun ilgi - VİDEOLU

Diyarbakır’da, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla Konya’dan gelen ‘Narko Tır’ Dağkapı Meydanında stant açarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Eğitim - 3 yıl önce

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünce yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine takviye olarak Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konularında halkı bilgilendirmek amacıyla kente ‘Narkotik Eğitim Tırı’ getirildi.
Merkez Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanında Narkotik tırındaki eğitim materyalleri ile lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara, gençlere ve ailelerine narkotik suçlarla mücadelenin önemi, uyuma projesi, madde bağımlığı, madde kullanımı ve etkileri, madde bağımlılığı ile mücadele ve rehabilitasyon merkezleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Kentte uyuşturucuyla mücadele için gösterilen çabadan ötürü İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür eden Özlem Dağ, ‘Narkotik Tır’da uyuşturucu maddelerinin çocuklar üzerinde nasıl etki oluşturduğunu öğrendiğini dile getirdi.
Uyuşturucuyla mücadelede herkesin görevli olması gerektiğini ifade eden Dağ, “Burada uyuşturucu maddelerinin çocukların üzerindeki etkisini, çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu kullanımının nasıl yayıldığını öğrendik. Uyuşturucu kullanan şahsa baktığımızda nasıl anlaşılır yönünde polislerden bilgi aldık. Uyuşturucuyla mücadelede hepimiz görevliyiz. Özellikle okullarda bu tür uygulamaların yapılması yönünden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz” dedi.
‘Narkotik Tır’ı ziyaret eden Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Tarban, “Bugün burada zararlı maddelerin insan vücuduna nasıl etki ettiğini öğrendim. Madde bağımlılığı çok kötü bir şeydir. Madde bağımlılarının derhal alışkanlıklarını terk etmesini istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği bu tür uygulamalar çok faydalı oluyor. Bu yönden yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 435 kilo esrar ve 632 bin 120 kök esrar bitkisi ele geçirildi

2023-10-28 13:18 - Diyarbakır

Dicle’de çocuklar için etkinlik düzenlendi

2023-10-25 13:09 - Güncel

Kalpteki ‘kaçak elektrik’ uzmanlar tarafından tespit edilip yakılıyor - VİDEOLU

2023-10-26 14:00 - Sağlık

2023-2024 YILI 91 KALEM HIRDAVAT MALZEMESİ ALIMI

2023-10-26 03:00 - Resmi ilanlar

Gazze'deki insani kriz BM Güvenlik Konseyi'nde görüşülecek

2023-10-30 16:13 - -

Bitkin düşen yavru dağ keçisi tedavi altına alındı

2023-10-24 13:31 - -

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'a gitti

2023-10-25 11:15 - -

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: Kadın ve çocukları havadan bombalamak zafer değildir

2023-10-30 14:45 - -

Midyat’ta son cevizli sucuk mesaisi - ÖZEL HABER

2023-10-25 18:59 - -

Gazze'de hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya

2023-10-27 14:51 - -

İlgili Haberler

EBYÜ’de 3 bin 150 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

10:53 - Eğitim

Turkcell Akademi’ye global ölçekte ödül

10:58 - Eğitim

12 Haziran'da okullar tatil edilecek Mi

14:12 - Eğitim

Necmettin Erbakan Üniversitesi uluslararası arenada yükselişini sürdürdü

12:35 - Eğitim

O ilimizde 459 milyon liralık kütüphane yapılacak

10:20 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır