?>

Diyarbakır'da NEET Gençler İçin Çalıştay Düzenlendi

Diyarbakır'da, gençlerin işgücüne katılım sorunları ve çözüm önerileri, geniş katılımlı bir çalıştayda ele alındı.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da gençlere yönelik “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlerin (NEET) İşgücüne Katılımı Önündeki Sorunlar ve Kısıtlar Çalıştayı” düzenlendi.
Çalıştay Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Gençlik ve Değişim Derneği işbirliğiyle yürütülen Dijital Tasarım Alanında NEET’lerin İstihdamının Arttırılması Projesi kapsamında gerçekleştirildi.
Çalıştaya kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum örgütleri, eğitmenler ve gençler katılım sağladı. Katılımcılar, gençlerin NEET olma potansiyelinin en yüksek olduğu bölge illerinde ve Diyarbakır’da, işgücüne katılımda karşılaştıkları sorunlar ve kısıtları tartışarak raporladı.

DTSO Bilim Eğitim Vakfı konferans salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, bölge illerindeki yüksek NEET nüfusuna dikkat çekerek acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Kaya, “Gençlerimiz bölge ekonomisinin gelişimi için en büyük potansiyelimiz. Ancak bu potansiyeli nitelikli insan kaynağına dönüştüremiyoruz. İşletmelerimiz personel arıyor, gençlerimiz iş bulmakta zorlanıyor. Aradaki beceri uyumsuzluğunu gideremiyoruz. Gittikçe daha çok gencimiz kalıcı işsiz dediğimiz NEET sınıfına giriyor ve göç ediyor. Bölgemiz illeri ve Diyarbakır gençlerin NEET olma potansiyelinin en yüksek olduğu yerler. Bu durum çok acil önlemler gerektiriyor” dedi.
Nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Kaya, “Bugün kurumlarımızı, belediyelerimizi, STK’larımızı ve gençlerimizi bir araya getirdik. Bu alanda daha çok çalışmamız lazım. İşletmelerin beklentileri ile gençlerin beklentileri uyuşmuyor. Bizlerin üretim yapması için de nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız var. Bunu nasıl oluştururuz? Gençler nasıl istihdama katılır ya da iş kurar? Nerede tıkanıyoruz? Neden gittikçe NEET nüfusu artıyor? Elbette yapısal sorunlar ve genel sorunlar var. Ama yerelden yapabileceklerimiz de var. Bugün işte bunları tartışmak istiyoruz” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

"Teknoloji bilinçli kullanılırsa bize fayda sağlayacaktır"

2024-05-22 15:22 - Bilim ve Teknoloji

Kayapınar İlçesinde Gaziler semti ismi nereden geliyor!

2024-05-23 16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Yunus Polisi Mezun Oldu

2024-05-23 11:45 - Diyarbakır

Bismil'de Jandarma 3 AK-47 Ele Geçirdi

2024-05-24 15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Yemyeşil Marulu Pazarlarda!

2024-05-23 16:12 - Diyarbakır

İzmir'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu, 3 Kişi Gözaltına alındı

2024-05-24 02:00 - Güncel

Erken Teşhis Kistik Fibroziste Hayati Önem Taşıyor

2024-05-28 11:04 - Diyarbakır

Dicle'de Geleneksel Oyunda Kavga: Yaralı Var

2024-05-24 13:59 - Diyarbakır

TJOV Diyarbakır'da Canlı Yayında Ameliyatlarla Eğitim Verdi

2024-05-26 14:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Silahlı Kavganın Şüphelisi Yakalandı

2024-05-24 14:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

12:42 - Diyarbakır

200 Yıllık Vakıf Geleneği Diyarbakır’da Yaşatılıyor

11:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

10:58 - Diyarbakır

Köy Okulunda Eğitim Devrimi! Ders Zili Bu Kez Kuş Sesleriyle Çalıyor

10:53 - Diyarbakır

Başkan Karamehmetoğlu’ndan Mahalle Mahalle Vatandaş Buluşması

10:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

12:42 - Diyarbakır

Malatya’da Dicle Üniversitesi Rüzgârı

12:33 - Spor

200 Yıllık Vakıf Geleneği Diyarbakır’da Yaşatılıyor

11:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

10:58 - Diyarbakır

Köy Okulunda Eğitim Devrimi! Ders Zili Bu Kez Kuş Sesleriyle Çalıyor

10:53 - Diyarbakır