Diyarbakır’da sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan düşüş, hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle Yenişehir ilçesi Ofis semtinde kurulan pazarda hareketlilik dikkat çekerken, fiyatların gerilemesiyle birlikte alışveriş yoğunluğu arttı.
Son haftalarda yüksek seyreden sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi, vatandaşları yeniden pazar tezgâhlarına yönlendirdi. Fiyatlardaki düşüşü gören vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın etti. Uzun süredir yüksek fiyatlar nedeniyle sınırlı alışveriş yapan vatandaşların, bu kez daha fazla ürün aldığı gözlemlendi.
“Her üründe neredeyse yüzde 50 düşüş var”
Pazarda esnaflık yapan Ali Hamza Duran, fiyatlardaki değişimi değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “Fiyatlar 20 gün öncesine kadar cep yakıyordu. Patlıcan 170 TL’den 50 TL’ye düştü. Salatalık 100 TL’den 40 TL’ye, fasulye 300 TL’den 150 TL’ye geriledi. Domates, biber ve kabakta da ciddi düşüş var. Neredeyse her üründe yüzde 50’ye yakın bir gerileme yaşandı.”
Vatandaş daha fazla alışveriş yapıyor
Fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşların alışveriş alışkanlıklarının da değiştiğini belirten Duran, “Fiyatları 20 gün öncesiyle karşılaştıran vatandaşlarımız ilk defa 2’şer kilo alışveriş yapmaya başladı. Bu durum hem bizi hem de müşterilerimizi memnun etti.” dedi.
Fiyatlar daha da düşebilir
Hava koşullarına dikkat çeken esnaf, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşebileceğini ifade etti. Duran, “Havalar bu şekilde gider ve yağışlar azalırsa fiyatların daha da düşeceğini düşünüyoruz. Şu an bile pazarda ciddi bir kalabalık var. Fiyatların zirveyi görüp düşmesi, vatandaşların pazarlara akın etmesine neden oldu.” şeklinde konuştu.
Diyarbakır’da pazarlarda yaşanan bu hareketlilik, hem ekonomik rahatlama hem de sosyal canlılık açısından olumlu bir tablo ortaya koyuyor.