?>

Diyarbakır'da zihinsel engelli şahıs 1 yılda 80 ambulansa zarar verdi

Diyarbakır'ın birçok noktasında 1 yılda 80 ambulansı taşlayarak, zarar veren zihinsel engelli R.B. (28) 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile hastaları korkutuyor. Son 3 günde 14 ambulansa taşla saldıran R.B. gözaltına alındı. Daha önce birkaç kez Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen R.B.'nin tekrar Elazığ'a gönderileceği öğrenildi.

Güncel - 3 yıl önce

Sedat IRMAK

Diyarbakır'ın birçok yerinde ambulansları taşlayan zihinsel engelli R.B., son 1 yılda 80 araca zarar verdi. R.B., son olarak 4 Ekim'de Sur ilçesi Dağkapı semtinde vakadan dönen ve içinde hasta olan 21 BL 298 plakalı ambulansa, taşla saldırdı. 
İçindeki hasta, kendisini yana atarak, taşın hedefi olmaktan kurtulurken,  R.B. aynı gün akşam saatlerinde ise Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin yanındaki Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu'na park edilen 21 BL 289 plakalı ambulansın camlarını kırarak, zarar verdiği ortaya çıktı.
Kentete son 3 günde 14 ambulansa zarar veren R.B. gözaltına alındı. R.B.'nin daha önce birkaç kez Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. En son 4 Ağustos'ta savcılık talimatıyla Elazığ'a sevk edilen ve tedavisinin ardından taburcu edilen R.B.'nin yeniden Elazığ'a gönderileceği belirtildi. 112 Acil Sağlık Merkezi çalışanları ise korkulu rüyaları R.B. ile ilgili çözüm bulunmasını istiyor.
Huzur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, "Bu hadiseler, zihinsel engelli bir vatandaşımızın cezai ehliyetinin olmaması kaynaklı ambulanslara zarar vermesinden ötürü gerçekleşiyor. Önceki gün de 2 kez tekrarlanan hadise, sağlık çalışanlarımızı ve hastalarımızı ciddi düzeyde zora sokmaktadır. Bu hadiseyle ilgili adli mercilerin gereken yaptırımı sağlamasını talep ediyoruz. Huzur-Sen olarak bu saldırıları kınıyoruz. Ülke çapında devam eden şiddet olayları, olay yerine giden sağlık çalışanlarına saldırılar ve şiddet asla kabul edilemez" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

"Hipo hipo' hastalığı 13 yıllık evlat hasretine engel olmadı

2022-10-06 11:03 - Sağlık

Bir römork dolusu kavun dakikalar içinde tükendi

2022-10-01 10:19 - Ekonomi

Rize’de Salarha Toplu Konutları’nın inşaatında sona doğru gelindi

2022-09-30 10:36 - Ekonomi

Ceyhan’da uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

2022-10-04 09:49 - Güncel

Sur Kültür Festivali’nin programı netleşti!

2022-10-04 12:57 - Kültür Sanat

Prof. Dr. Tevfik Özlü: "Kovid 19 için yeni aşıların artık üretilmesini kullanıma girmesini bekliyoruz”

2022-10-05 09:59 - Sağlık

Diyarbakır’da 650 yılından kalma cami zamana direniyor

2022-09-30 11:32 - Kültür Sanat

Hakkari heyeti sınır kapısı için Neçirvan Barzani ile görüştü

2022-10-03 10:06 - Siyaset

Vatandaşlar "Karınca" adlı filmi çok sevdi

2022-10-04 09:48 - Kültür Sanat

Rahatsızlığından dolayı hazır gıda yiyemeyen kadın, erik ve kavun pestili yaptı

2022-10-05 11:40 - Sağlık

İlgili Haberler

Türkiye'den KKTC kararı

13:25 - Güncel

TVHB Başkanı Eroğlu: tüm meslektaşlarımızı anıyoruz

10:57 - Güncel

Obruk tehdidi sürüyor

10:58 - Güncel

Çocuklar bu projeyle teravihe koşuyor

11:00 - Güncel

Eber Gölü’nden sevindirici haber geldi

11:00 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı

21:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şüpheli Cisim Paniği

16:09 - Diyarbakır

Bağlar’daki bina sağlam çıktı

15:55 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 1 ayda 348 kişi yaralandı

15:48 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu camii çevresi dilencilerden temizlendi

15:00 - Diyarbakır