?>

Diyarbakır'ın Fethi'nin 1385. yıldönümü

Diyarbakır'ın Fethi'nin 1385'inci yıl dönümü dolayısıyla Fetih Camisi'nden, sahabelerin kabrinin bulunduğu tarihi Hazreti Süleyman Camisi'ne kadar salavat ve meşale eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'ın Fethi'nin 1385'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde, Dicle Üniversitesi kampüsündeki Fetih Camisi'nden Hazreti Süleyman Camii'ne yürüyüş düzenlendi. 
Salavat ve tekbirlerle, fetihte şehit olan sahabelerin kabrinin olduğu İçkale'deki Hazreti Süleyman Camisi'ne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, gençler bayrak ve meşalelerle kortej oluşturdu. Yürüyüşün ardından şehit sahabeler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
'Fetih Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yapılan salavat ve meşaleli yürüyüşe Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, HÜDA PAR İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşma yapan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su,  İslam dininin hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve barış dini olduğunu belirterek, "Diyarbakır'da 1385 yıldır ezan dinmiyor.Ülkemizin her yerinde, her karış toprağında şehitlerimizin kanları var. İnşallah kıyamete kadar camilerimizde ezanlarımız dinmeyecek, gönderlerimizden bayraklarımız inmeyecek. O günden bugüne nice şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama her zaman vatan topraklarına sahip çıktık. Vatanımıza, toprağımıza ve mukaddesatımıza sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Diyarbakır'ımızın Fethi'nin 1385. yılını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Su ve beraberindeki heyet, programa katılanlara Türk Kızılay Diyarbakır Şubesince  hazırlanan çorbayı ikram emesiyle etkinlik son buldu. 
Haftanın Öne Çıkanları

"Teknoloji bilinçli kullanılırsa bize fayda sağlayacaktır"

2024-05-22 15:22 - Bilim ve Teknoloji

Kayapınar İlçesinde Gaziler semti ismi nereden geliyor!

2024-05-23 16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 45 Yunus Polisi Mezun Oldu

2024-05-23 11:45 - Diyarbakır

Bismil'de Jandarma 3 AK-47 Ele Geçirdi

2024-05-24 15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Yemyeşil Marulu Pazarlarda!

2024-05-23 16:12 - Diyarbakır

İzmir'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu, 3 Kişi Gözaltına alındı

2024-05-24 02:00 - Güncel

Dicle'de Geleneksel Oyunda Kavga: Yaralı Var

2024-05-24 13:59 - Diyarbakır

TJOV Diyarbakır'da Canlı Yayında Ameliyatlarla Eğitim Verdi

2024-05-26 14:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Silahlı Kavganın Şüphelisi Yakalandı

2024-05-24 14:02 - Diyarbakır

Eker, Dicle Üniversitesi'nde Tarım ve Gıda Güvenliğini Değerlendirdi

2024-05-22 16:49 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

12:42 - Diyarbakır

200 Yıllık Vakıf Geleneği Diyarbakır’da Yaşatılıyor

11:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

10:58 - Diyarbakır

Köy Okulunda Eğitim Devrimi! Ders Zili Bu Kez Kuş Sesleriyle Çalıyor

10:53 - Diyarbakır

Başkan Karamehmetoğlu’ndan Mahalle Mahalle Vatandaş Buluşması

10:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

12:42 - Diyarbakır

Malatya’da Dicle Üniversitesi Rüzgârı

12:33 - Spor

200 Yıllık Vakıf Geleneği Diyarbakır’da Yaşatılıyor

11:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

10:58 - Diyarbakır

Köy Okulunda Eğitim Devrimi! Ders Zili Bu Kez Kuş Sesleriyle Çalıyor

10:53 - Diyarbakır