?>

Diyarbakır'ın Tarihi Sokaklarından Meyan Kökü Şerbeti Rağbet Buluyor!

Diyarbakır'da havalar ısındı meyan kökü şerbetine rağbet arttı. Tarihi Sur ilçesi Gazi Caddesinde meyan kökü şerbeti satan satıcılar şerbetin bardağını 10 liradan verirken, satışlardan memnun olduklarını söylediler.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'ın tarih kokan sokakları, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı. Özellikle Sur ilçesinin meşhur Gazi Caddesi, sıcak havaların etkisiyle adeta canlanıyor. Ancak bu canlılık sadece turistlerin ilgisini çekmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel halkın da en sevdiği lezzetlerden biri olan meyan kökü şerbetine olan talebi arttırıyor.
Gazi Caddesi'nde meyan kökü şerbeti satan esnaf, bu mevsimsel yoğunluğu lezzetli bir iş fırsatına dönüştürüyor. Meyan kökü şerbeti, serinletici etkisiyle sıcak yaz günlerinde vazgeçilmez bir içecek haline gelirken, esnafın dükkanlarında oluşan kuyruklar, bu talebin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.
Gazi Caddesi'nde meyan kökü şerbeti satan İsmail Usta, müşterilerin ilgisinden oldukça memnun olduğunu belirtiyor. "Her yıl bu zamanlar müşteri akınına uğrarız ama bu yıl talep daha da yüksek. Sanırım insanlar doğal ve serinletici içecekleri tercih etme eğilimindeler" diyen İsmail Usta, müşterilerin özellikle şerbetin kalitesine ve taze olmasına dikkat ettiklerini ifade ediyor.
Gazi Caddesi'nde meyan kökü şerbeti satan diğer bir esnaf, Mehmet Bey, işlerin beklentilerinin üzerinde olduğunu dile getiriyor. "Sıcak havalarla birlikte satışlarımız patladı desek yeridir. Bardağını 10 liradan verdiğimiz meyan kökü şerbetine olan ilgi inanılmaz. Hem yerli halkımız hem de turistler bu lezzeti kaçırmak istemiyorlar" diyen Mehmet Bey, işlerin bu şekilde devam etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtiyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Kayapınar İlçesinde Gaziler semti ismi nereden geliyor!

2024-05-23 16:25 - Diyarbakır

"Teknoloji bilinçli kullanılırsa bize fayda sağlayacaktır"

2024-05-22 15:22 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da 45 Yunus Polisi Mezun Oldu

2024-05-23 11:45 - Diyarbakır

Milyonlarca emekli için bayram öncesi çifte ödeme sinyali

2024-05-26 10:24 - Ekonomi

Malatya'da "Dini Meselelerden Medikal Kavramlara Organ Nakli" paneli düzenlendi

2024-05-23 12:00 - Sağlık

Bakan Tunç: israilin, masum insanların kaldığı çadırlara saldırı düzenlemesi tek kelimeyle alçaklıktır

2024-05-27 06:58 - Güncel

Kolera salgını Yemen'i yeniden tehdit ediyor

2024-05-25 10:31 - Dünya

Türkiye ile Kamboçya medya ve iletişim alanında iş birliği yapacak

2024-05-29 06:19 - Güncel

Hindistan'da bir fabrikada patlama: 9 ölü, 64 yaralı

2024-05-24 10:06 - Dünya

Antalya'da İki kişiyi silahla yaralayıp kayıplara karıştı

2024-05-26 02:22 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır