?>

Diyarbakırlı çay tiryakilerini ilgilendiren haber: Çayda Yasaklı Gıda Boyası Skandalı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa listesinde, yasaklı gıda boyalarının çayda kullanıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bu durumun ciddi sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekiyor. İşte detaylar.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı ‘Taklit ve Tağşiş Gıdalar’ listesi, Diyarbakırlıların çok tükettiği çayda da yasaklı gıda boyalarının kullanıldığını ortaya koydu.
2 Ekim’den bu yana düzenli olarak güncellenen listede, tüketiciler için ciddi sağlık riskleri taşıyan gıda boyaları, baharat, et ve salça gibi ürünlerin yanı sıra çayda da tespit edildi. Bakanlık, çeşitli çay markalarının bu yasa dışı uygulamaya başvurduğunu belirterek markaları açıkça ifşa etti.

Gıda Boyası Sağlık Riski Taşıyor

Uzmanlara göre, özellikle yasaklı gıda boyalarının tüketimi, uzun vadede kansere varan sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çay gibi günlük hayatta sık tüketilen bir üründe bu maddelerin bulunması ise riskin boyutunu artırıyor. Yetkililer, gıda güvenliğinin sağlanması için vatandaşların bu tür duyurulara dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

Bakanlık Denetimleri Artırıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden bu tür uygulamalara karşı denetimlerini sıklaştırdığını ve sorumlular hakkında hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, tüketicilerin şüpheli ürünleri bakanlığa bildirmesi için çağrıda bulundu.
Hangi çay markalarının bu listede yer aldığına dair detaylı bilgilere, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Bakanlık yetkilileri, halkın güvenli gıdaya erişimini sağlamak için çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerini ifade etti.
Sağlık açısından tehdit oluşturan bu tür ürünlere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, vatandaşları bilinçli tüketim konusunda uyardı.

İşte o markalar;

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

2024-12-15 02:42 - Diyarbakır

Şanlıurfa’da "Milli Teknoloji Hamlesi" programı gerçekleştirildi

2024-12-19 12:10 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'ın Sağlık Üssü 2024'te Rekor kırdı

2024-12-17 16:27 - Diyarbakır

Aynı aileden 4 kişi doğal gazdan zehirlendi

2024-12-14 15:00 - Güncel

Amedspor ve Şanlıurfaspor’a PFDK’dan Ağır Cezalar

2024-12-13 15:08 - Diyarbakır

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Çözüm artık bir seçenek değil, zorunluluktur

2024-12-14 17:24 - Güncel

Diyarbakırlılar Sis ile uyandı! Göz gözü görmedi

2024-12-18 13:25 - Diyarbakır

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne Alper Uzman atandı

2024-12-17 16:47 - Güncel

Tv için bu ayarları yapmayı unutmayın!

2024-12-15 14:26 - Güncel

Yerli Malı Haftası Nedir ve Neden Kutlanır?

2024-12-16 19:27 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da kırmızı ev tedirginliği

16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şerbetçiler vatandaşları gülümsetti

16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da markette pes dedirten hırsızlık

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şiir ve müzik aynı gecede buluşacak

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da boya çalışması sırasında tiner alarmı

13:18 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kırmızı ev tedirginliği

16:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şerbetçiler vatandaşları gülümsetti

16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da markette pes dedirten hırsızlık

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şiir ve müzik aynı gecede buluşacak

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehitlik’te elektrik altyapısı yenilendi

13:21 - Diyarbakır