?>

Diyarbakırlı İş İnsanı Bozkuş: “Terörsüz Türkiye ile Bölgeye Güneş Artık Umutla Doğuyor”

Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Bozkuş, Terörsüz Türkiye sürecinin bölgeye yatırım, turizm ve sosyal yaşamda önemli kazanımlar sağladığını belirterek, huzur ortamının kalıcı hale gelmesiyle kalkınmanın hızlanacağını söyledi.

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Bozkuş, Terörsüz Türkiye sürecinin bölgeye yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle hayata geçirilen sürecin, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ekonomik ve sosyal yapıyı köklü biçimde dönüştürdüğünü ifade eden Bozkuş, “Yıllar sonra bölgede gerçek anlamda bir huzur iklimi konuşuluyor” dedi.
Son 40 yıl boyunca bölge insanının güvenlik sorunları nedeniyle temel yaşam beklentilerinden dahi uzak kaldığını dile getiren Bozkuş, gelinen noktada yatırım, üretim ve istihdam alanlarında gözle görülür bir ivme yakalandığını vurguladı. Organize Sanayi Bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin sayısındaki artışın istihdama doğrudan katkı sağladığını belirten Bozkuş, bu gelişmelerin bölge ekonomisini canlandırdığını kaydetti.
Turizmde de dikkat çekici bir yükseliş yaşandığını aktaran Bozkuş, “Bölgede turist sayısı 1 milyon 100 bin seviyelerinden 1 milyon 600 bine ulaştı. Otellerde doluluk oranları neredeyse tam kapasiteye çıktı. Bu tablo, daha sürecin ilk yılında yakalanan son derece önemli ve umut verici bir göstergedir” ifadelerini kullandı.

“Kazanımlar Tesadüf Değil”

Elde edilen kazanımların rastlantı olmadığının altını çizen Bozkuş, huzur ve güven ortamının korunmasının ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Bölge gençlerinin artık gelecek planlarını başka ülkelerde değil, kendi memleketlerinde kurmak istediğini söyleyen Bozkuş, “Atılan her yatırım adımı, açılan her yeni iş kapısı yıllardır özlemi çekilen normalleşmenin somut bir yansımasıdır” dedi.

“Güven Ortamı Yatırımcıyı Cesaretlendiriyor”

Bölgedeki güven ortamının yatırımcı açısından belirleyici bir faktör olduğunu ifade eden Bozkuş, sermayenin artık çekinmeden bölgeye geldiğini söyledi. Tarım, hayvancılık ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten Bozkuş, “İnsanlarımız artık korkuyla değil, umutla yarına bakıyor. Anneler evlatlarını kaybetme endişesi taşımadan yaşamlarını sürdürüyor. Bu kazanımlar her şeyin üzerindedir” diye konuştu.
Terörden arındırılmış bir Türkiye hedefinin artık sadece bir temenni olmadığını vurgulayan Bozkuş, doğru adımların kararlılıkla sürdürülmesi halinde Türkiye’nin bölgesel anlamda çok daha güçlü bir konuma ulaşacağını sözlerine ekledi.
kaynak: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Balıkesir'de 4.2 büyüklüğünde deprem

2026-01-24 15:16 - Bölge

Diyarbakır’da Köy Yumurtasına Talep Arttı Fırsatçılar Devrede

2026-01-26 15:12 - Diyarbakır

İlk evim konut kredisi inşaat sektörünü canlandıracak

2026-01-28 10:13 - Ekonomi

Hakkari’de iki tilki ve bir kedinin mücadelesi

2026-01-30 10:13 - Bölge

Güneş ve sudan 40 milyon liralık tasarruf

2026-01-26 10:21 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı

2026-01-27 16:12 - Siyaset

Hakkari’de yaralı kekliğe şefkat eli

2026-01-26 10:26 - Bölge

Çınarcık Barajı’nda maden tehdidi

2026-01-26 10:29 - Ekonomi

Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem

2026-01-29 10:18 - Ekonomi

Kilis’te sağanak yağış etkili oluyor

2026-01-30 10:13 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 80 yaşında, yarım asırlık tutkusundan vazgeçmiyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’nden BİK'e Ziyaret

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani’de otomobil tarlaya uçtu: 1 yaralı

12:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 80 yaşında, yarım asırlık tutkusundan vazgeçmiyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’nden BİK'e Ziyaret

15:04 - Diyarbakır