?>

Diyarbakırlılar dikkat son gün

Gayrimenkul sahipleri, cezalı duruma düşmemek için emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini mesai bitimine kadar tamamlamalı. Süresinde yapılmayan ödemelere aylık yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacak.

Diyarbakır - 8 ay önce

Diyarbakır’da gayrimenkul sahipleri, emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son güne geldi. Türkiye genelinde olduğu gibi kentte de mülk sahiplerinin, ödemelerini yarın mesai bitimine kadar gerçekleştirmesi gerekiyor. Ödemelerin gecikmesi durumunda aylık yüzde 3,5 oranında gecikme zammı uygulanacak.
Ödemeler, taşınmazın bağlı bulunduğu ilçe belediyelerinin veznelerinden yapılabiliyor. Belediyeye gitmek istemeyen vatandaşlar ise işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden veya belediyelerin online tahsilat sistemleri aracılığıyla tamamlayabiliyor.
Emlak vergisi ödemelerinde muafiyetler de bulunuyor. Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konuta sahip emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyen vatandaşlar vergiden muaf tutuluyor.
Uzmanlar, emlak vergisi rayiç bedelinin sadece verginin miktarını belirlemekle kalmadığını, aynı zamanda Değerli Konut Vergisi, tapu harcı, damga vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi ile Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma katkı payı gibi birçok vergi kalemini de doğrudan etkilediğine dikkat çekiyor.
Diyarbakır’daki yetkililer, mülk sahiplerini ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyararak, cezalı duruma düşmemeleri için yarın mesai bitimine kadar işlemleri tamamlamaları gerektiğini vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani'den Bölgeye 24 Saat Hizmet

2025-11-30 13:07 - Diyarbakır

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Yarım asırlık husumette mutlu son

2025-11-25 13:48 - Diyarbakır

Eğil’e Modern Sağlık Yatırımı: 25 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Yükseliyor

2025-11-25 11:11 - Diyarbakır

Zahide öğretmen 3 öğrencisine ışık oluyor

2025-11-24 07:43 - Eğitim

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Papa 14. Leo İstanbul'da! İlk durağı bakın neresi oldu

2025-11-28 15:24 - Siyaset

Diyarbakır’da Hasır Örme Geleneği Yaşatılıyor

2025-11-26 13:11 - Diyarbakır

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere yanıt geldi! ‘Ne söylememi bekliyorlar…’

2025-11-25 15:20 - Siyaset

Tarihi Ziyaret: Papa 14. Leo’nun Türkiye Mesajı Dünyada Yankı Uyandırdı

2025-11-27 17:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır