?>

Diyarbakırlıların Ulaşım Konforu Arttırılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Üniversite - 500 Evler Durağı hattını Oğlaklı TOKİ Konutları’na kadar uzatarak, TOKİ sakinlerinin şehir merkezine hızlı ve direkt ulaşımını sağlıyor. Yeni düzenleme 18 Eylül’de başlıyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı daha da iyileştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Üniversite - 500 Evler Durağı arasında hizmet veren otobüs hattı, Bağlar ilçesindeki Oğlaklı Mahallesinde bulunan TOKİ Deprem Konutları'na kadar uzatıldı. Bu yeni düzenleme, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların şehir merkezine daha hızlı ve rahat ulaşmalarını sağlayacak.

Ulaşım Daire Başkanlığı, TOKİ Deprem Konutlarında yaşayan yurttaşların şehir merkezine ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda, “AY” hattında çalışan 8 körüklü otobüs, Pirinçlik Mahallesi'ni geçmeden direkt olarak Oğlaklı TOKİ Konutları'na ulaşacak şekilde güzergâhını genişletti. Bu düzenleme sayesinde yolcular, varış noktalarına daha hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilecek.
Yeni güzergâh 18 Eylül Çarşamba gününden itibaren hizmete girecek. Bu tarih itibariyle hattın güzergâhı şu şekilde olacak: Oğlaklı TOKİ – 500 Evler - Otogar – Doğum Hastanesi – Ceylan AVM – Kantar Kavşağı – Tesisler – Seyrantepe – Eski Köprü – KYK Kız Yurdu – Üniversite.
Ayrıca, Ulaşım Daire Başkanlığı, Oğlaklı Mahallesi'nden Tesisler yönüne olan güzergâhta iki nöbetçi otobüsle toplu taşıma hizmetine devam edecek. Bu yeni düzenlemelerle, vatandaşların ulaşım konforunun artırılması ve mağduriyetlerinin önlenmesi hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bağlar'da Uyuşturucu Operasyonu: Avlulu evde tünel bulundu

2024-09-16 22:24 - Diyarbakır

Bismil'de 2024 yılı pamuk toplama ve mısır biçme ücretleri ne kadar?

2024-09-15 23:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 21 plaka kullanımı arttı: 8 ayda 16 bin 250

2024-09-15 23:02 - Diyarbakır

Elazığsporlu Ali Keten’e 3 maçtan men

2024-09-12 22:22 - Spor

Diyarbakır'da bıçaklı kavga: 1 Kadın öldü, 1 kişi yaralandı

2024-09-15 15:38 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri Narin'in cenazesi üzerinden kutuplaşma derdine düştü

2024-09-15 10:23 - Siyaset

Diyarbakır’da Ulaşım Zammı Taksi Kullanımını Nasıl Etkiledi?

2024-09-14 16:22 - Diyarbakır

Aşiret düğününde geline 2 kilo altın, damada 15 milyon TL takıldı

2024-09-14 14:32 - Bölge

Antalya’da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

2024-09-15 16:32 - Asayiş

Kars Kalesi siste kayboldu

2024-09-11 16:02 - Bölge

İlgili Haberler

DTSO’nun Desteklediği Yeni Takım Otobüsü Amedspor’a Teslim Edildi

16:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Atçılık ve Hippoterapi Merkezi Açıldı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kombiler gece ve gündüz nasıl ayarlanmalı?

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Ne Zaman Yağacak?

13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Teknoloji Kullanımının Artışı Psikolojik Sorunları Tetikliyor

12:18 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

DTSO’nun Desteklediği Yeni Takım Otobüsü Amedspor’a Teslim Edildi

16:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Atçılık ve Hippoterapi Merkezi Açıldı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kombiler gece ve gündüz nasıl ayarlanmalı?

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Ne Zaman Yağacak?

13:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Teknoloji Kullanımının Artışı Psikolojik Sorunları Tetikliyor

12:18 - Diyarbakır