?>

Doğadan ilham alan yarışma

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, doğa sevgisini ve çevre bilincini güçlendirmek amacıyla "Kestanenin Hikâyesi, Yeşil Vatan’ın Sesi" temalı hikâye yarışması düzenleniyor.

Kültür Sanat - 4 ay önce

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, doğa sevgisini ve çevre bilincini güçlendirmek amacıyla "Kestanenin Hikâyesi, Yeşil Vatan’ın Sesi" temalı hikâye yarışması düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilecek yarışma, öğrencilerin hem çevre duyarlılığını artırmayı hem de edebiyat aracılığıyla kendilerini geliştirmelerini hedefliyor.
500 yıllık kestane ağacından ilham alındı

Yarışmanın ilham kaynağını, Bor İlçesi Balcı Köyü Koyungöleği mevkiinde yer alan ve yaklaşık 500 yıllık geçmişiyle dikkat çeken Anadolu Kestanesi oluşturuyor. Halk arasında büyük öneme sahip olan bu ağaç, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 24 Kasım 2016 tarihli kararıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7 Aralık 2016 tarihinde "Anıt Ağaç" olarak tescillendi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk; "Niğde’de tescillenerek koruma altına alınan Kestane Anıt Ağacı’ndan ilham alınarak "Yeşil Vatan" anlayışı doğrultusunda doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek, öğrencilerin özgün hikayeler yazmalarını sağlamak istedik. Aynı zamanda doğal ve kültürel mirasın korunması konusunda farkındalık oluşturulmasını hedefliyoruz" dedi.

atılımcılar, 500 yıllık Kestane Anıt Ağacı etrafında kurgulanacak, doğa sevgisi ve çevre bilincini yansıtan özgün hikayeler yazacak. Her öğrenci yarışmaya yalnızca bir hikayeyle katılabilecek. Hikayelerin özgün olması ve yapay zeka desteğiyle oluşturulmaması şartı da aranacak. Yarışma kapsamında 29 Aralık’a kadar hikayeler teslim edilecek, değerlendirme süreci ise 9 Ocak’ta tamamlanacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak olan sonuçların ardından ise 12 Ocak 2026’da ödül töreni düzenlenecek.
Dereceye girenlere ödüller ve tiyatro sürprizi

Hikayeler, 5 ve 6. sınıf öğrencileri ile 7 ve 8. sınıf öğrencileri kendi düzeylerinde olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilecek. Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri, yazarlar ve İl Kültür Müdürlüğü uzmanlarından oluşan komisyon; eserlerde özgünlük, Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, çevre ve doğa sevgisinin yansıtılması ile anlatımın akıcılığına dikkat edecek.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere birincilik ödülü olarak elektrikli scooter, ikincilik ödülü olarak akıllı kol saati, üçüncülük ödülü olarak ise kablosuz kulak içi kulaklık verilecek. Ayrıca dereceye giren tüm öğrencilere başarı belgesi takdim edilecek ve aileleriyle birlikte bir yıl boyunca Niğde İl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tiyatro etkinliklerine ücretsiz katılım hakkı tanınacak.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bahis oynayan 1024 futbolcu... Türk futbolunda tarihi gece: Skandala karışanların isimleri tek tek açıklandı

2025-11-11 14:35 - Spor

BBP Genel Başkanı Destici'den 'emekli maaşı' açıklaması! Rakam verdi

2025-11-11 14:47 - Siyaset

'Artık bıktım, siyasette yokum' demişti: Meral Akşener'den 'İYİ Parti' mesajı

2025-11-08 16:20 - Siyaset

Manisa Demirci’de İlk Kez Safran Yetiştirildi: Çiftçinin Başarısı Bölge Tarımında Yeni Bir Sayfa Açtı

2025-11-08 10:51 - Ekonomi

Bursa’da Zeytin Hasadı Başladı: Marmarabirlik’ten Rekolte ve Kalite Açıklaması

2025-11-08 11:02 - Ekonomi

AK Parti Genel Sekreteri İnan: "Her geçen gün CHP’nin siyaseti düşen seviyede"

2025-11-08 00:23 - Siyaset

Diyarbakır’da Çocuk Gelişimine Yeni Dönem: Eğitim, Sağlık ve Okuma Alışkanlığında Büyük Atılım

2025-11-07 11:49 - Diyarbakır

Mustafa Kemal Atatürk'ü anan Fatih Erbakan'ın paylaşımına tepki var

2025-11-11 14:37 - Siyaset

Genç Çiftçilerden Bölge Tarımına Yeni Umut

2025-11-10 12:17 - Ekonomi

2025-2026 Eğitim Yılında İlk Ara Tatil Başladı: 18 Milyon Öğrenci 9 Gün Nefes Alacak

2025-11-07 10:21 - Eğitim

İlgili Haberler

Ramazan sahnesinde Alp Arslan rüzgarı

11:30 - Kültür Sanat

Koza Han’da masalar geri döndü, vatandaş yeniden tarihle buluştu

09:52 - Kültür Sanat

"Orman Koruyucuları" hem eğlendirdi hem öğretti

10:29 - Kültür Sanat

Uçakta Sıcak Lahmacun Dönemi Başladı

12:10 - Kültür Sanat

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

00:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır