?>

Domatesin fiyatı 3 TL’ye kadar düştü

Kahramanmaraş’ta salça dönemi başlamayınca domatesin fiyatı 3 TL’ye kadar düştü. Sıcakların artmasıyla birlikte salça sezonunun başlaması ve domatese olan talebin canlanması bekleniyor.

Ekonomi - 5 ay önce

Kahramanmaraş Sebze ve Meyve Hali’nde faaliyet gösteren bazı esnaf, domates hasadının erken yapılmasına rağmen salça sezonunun henüz başlamamış olmasından dolayı ürünleri satmakta zorlanmaya başladı. Haldeki hareketliliğin beklenen seviyeye ulaşmadığını dile getiren esnaf, vatandaşların salçalık domates alımına yönelmemesinin piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi. Domatesin elde kalması, perakende satış yapan esnafı da ekonomik olarak zorluyor. Kimi satıcılar alıcı çekebilmek için fiyatlarda indirim yaptı ama tüketicinin ilgisi yine de düşük kaldı. Sıcakların artmasıyla birlikte salça sezonunun başlaması ve domatese olan talebin canlanması bekleniyor.

’Domatesin fiyatı düştü, ilgi yok’

Salçalık domatese talep olmadığını vurgulayan hal esnafı Halil Demirci, "Biz domateslerimizi satamadık domatesler elimizde kaldı. 3 lira diyoruz ve elimizde kaldı satamadık, en sonunda suyu akıp gitti dökmek zorunda kaldık. Bunları da almak isteyen olursa 2 liraya kadar satarız elimizde çok. Burada şöyle bir durum var biz hem üreticiyiz, hem de hal esnafıyız. Salça dönemi tam başlamadı. O yüzden şu anda 2 liraya verebiliriz. Bu ürünün biraz daha birinci sınıfları 10 liraya satılıyor. Ürün küçük olunca da tercih edilmiyor. Çiftçilerin denetlenmesi lazım. Bazen herkes domates ekiyor. Bazı yıllarda da kimse domates ekmiyor. Bu gibi durumların önüne geçilmesi için kota konulması lazım" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır il olmadan önce nereye bağlıydı?

2025-07-07 11:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Klima Motorları Hava Kalitesini Etkiliyor Mu?

2025-07-07 16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır Türkiye'nin kaçıncı büyük ili?

2025-07-07 10:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en eski ilçesi hangisidir?

2025-07-07 11:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Gizli Cenneti Havadan Görüntülendi

2025-07-08 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın ilk ismi nedir?

2025-07-07 11:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’a Modern Yayın Kulesi Müjdesi

2025-07-07 11:22 - Diyarbakır

Türkiye'de kaç milyon Kürt var?

2025-07-09 21:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Anasınıfı ve İlkokul Kayıt Heyecanı Başlıyor: İşte Bilmeniz Gerekenler!

2025-07-07 15:50 - Diyarbakır

Defineciler Diyarbakır'ı Delik Deşik Etti

2025-07-12 09:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yapay Zekâ Talebi RAM Piyasasını Vurdu

11:04 - Ekonomi

2026 Asgari Ücret Tespit Komisyonu İlk Toplantısını 12 Aralık’ta Yapacak

09:56 - Ekonomi

Kadınlar üretiyor, belediye istihdam ediyor: 11 ilçeye 11 kreş yolda

09:32 - Ekonomi

Emekliler İçin Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı?

16:00 - Ekonomi

Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi

13:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır