?>

Dubai’den gelen Acentelere Diyarbakır ve Mezopotamya tanıtıldı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türk Havayolları (THY) iş birliğiyle Dubai’deki seyahat acenteleri için Diyarbakır ve çevresindeki tarihi ve turistik bölgeler tanıtıldı. 6-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor. TURSAB Başkanı Serdar Baturay, önümüzdeki 5 yıl içinde Diyarbakır’a 5 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türk Havayolları (THY) iş birliğiyle Dubai’de faaliyet gösteren seyahat acenteleri için bir tanıtım programı düzenlendi. 6-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, katılımcı acentelere Diyarbakır’ın yanı sıra Cizre, İdil, Midyat, Hasankeyf gibi Mezopotamya'nın tarihi ve turistik zenginlikleri tanıtıldı.
Bölgenin doğal, tarihi ve turistik güzellikleriyle tanışan acenteler, Diyarbakır'da tamamlanan programın son gününde, TGA yetkilileri ile birlikte Mardin, Batman, Şırnak ve Diyarbakır'da faaliyet gösteren turizm acenteleriyle iş geliştirme toplantısı yaptı. Bu toplantılarda, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması için yapılacak çalışmalar ve iş birlikleri ele alındı.
TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, Dubai’den gelen acentelerin bölgeden büyük bir etki aldığını belirterek, “Bölgenin cazibesini artırmak için gerekli tüm desteği vereceğiz” dedi. Diyarbakır’ın 12 bin 500 yıllık tarihiyle 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Baturay, “Diyarbakır, Mezopotamya bölgesinin tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla önemli bir turizm destinasyonu. Biz de bölgemizdeki turizm organizasyonlarını artırarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Diyarbakır’a 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz. Bunun en az yüzde 25'inin yabancı turist olmasını sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefi gerçekleştireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Diyarbakır ve Mezopotamya bölgesinin tanıtımı için yapılan bu etkinlik, bölgenin turizmdeki potansiyelini uluslararası düzeyde daha da artırmayı amaçlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İnternet dolandırıcılığına karşı uyarı

2024-11-08 15:14 - Asayiş

Markette temizlik malzemesi çaldı

2024-11-11 15:36 - Diyarbakır

Bakan Kurum: İzmir Körfezi bir zahmet temizlenecek

2024-11-08 16:11 - Siyaset

Türkiyeli ihracatçılar Çin seferine çıkıyor

2024-11-05 13:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nesillere büyük ve güçlü bir Türkiye mirası bırakalım

2024-11-10 16:21 - Siyaset

Yaylalara "konaklama ve yerleşim" yasağı

2024-11-05 16:22 - Güncel

Brent petrolün varili 75 dolar seviyesinde

2024-11-05 13:13 - Dünya

Dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

2024-11-05 12:50 - Asayiş

Kevser ve Hüdhüd uyduları başarıyla fırlatıldı

2024-11-05 13:15 - Dünya

Gaziantep’te aranan şahıslar tutuklandı

2024-11-07 12:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Soğuk Havada Sokak Kedileri İçin Hayati Çağrı

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’da başıboş sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor

14:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde Örnek Hasta Odası Tamamlandı

14:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Drift Terörü

14:31 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Havada Sokak Kedileri İçin Hayati Çağrı

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

14:36 - Diyarbakır

Diyarbakır’da başıboş sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor

14:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde Örnek Hasta Odası Tamamlandı

14:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Drift Terörü

14:31 - Diyarbakır