?>

"Dünya Su Günü" vesilesiyle BM'den "Suyu koruyalım" çağrısı

"Dünya Su Günü" vesilesiyle açıklama yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Kaybedecek vaktimiz yok. 2023'ü insanlığın yaşam kaynağı olan su için değişim ve yatırım yılına çevirelim. Suyu sürdürülebilir bir şekilde yönetmek, korumak ve herkese eşit erişim sağlamak için harekete geçelim." çağrısını yaptı.

Güncel - 3 yıl önce

Hollanda ve Tacikistan'ın ev sahipliğinde iki gün boyunca birçok etkinlikle sürecek olan BM Su Konferansı başladı.
Konferansın açılışı BM Genel Sekreteri Guterres, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Suyun dünya için yaşam kaynağı ve insan refahı için kilit öneme sahip olduğunu belirten Guterres, "Damla damla bu yaşam kaynağı çevre kirliliğiyle zehirleniyor, aşırı kullanımla tükeniyor." dedi.
Guterres, on yılda suya olan talebin mevcut tedariki yüzde 40 civarında geçeceğini, iklim değişiminin ise suyun doğal dengesine zarar vermeye devam ettiğini ifade etti.
Milyarlarca insanın temiz suya ulaşımı olmadığını aktaran Guterres, "Dünyamız 2030'a kadar herkese güvenli bir şekilde yönetilen su ve sıhhi tesisat erişimi sağlama hedefinden tehlikeli ve hızlı bir şekilde uzaklaşıyor." açıklamasını yaptı.
Guterres, gelecek nesiller için tüm bireylerin suyu sürdürülebilir bir şekilde kullanma ve koruma görevi olduğuna dikkati çekerek hükûmetler, işletmeler ve yatırımcıların daha cesur adımlar atarak küresel ısınmayı 1,5 derecede sınırlamaları gerektiğini bildirdi.
G20'nin bu çerçevede öncü rol oynaması gerektiğini dile getiren Guterres, "Fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı kırarak yenilenebilir enerjiyi kucaklamalıyız. Bunları yaparken de gelişmekte olan ülkelere her türlü yardımı sağlamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.
Guterres, "Kaybedecek vaktimiz yok. 2023'ü insanlığın yaşam kaynağı olan su için değişim ve yatırım yılına çevirelim. Suyu sürdürülebilir bir şekilde yönetmek, korumak ve herkese eşit erişim sağlamak için harekete geçelim." çağrısını yaptı. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

5 ilde ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 60 gözaltı

2023-03-17 10:50 - Güncel

Sel sularının metrelerce yükseldiği Malatya’da vatandaşlar: Hayatımızda böyle bir felaket görmedik!

2023-03-15 18:58 - Güncel

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 14 kişi gözaltına alındı

2023-03-22 13:19 - Güncel

Nakliye yapılan kamyonun içindeki buzdolabından 81 kilo skunk ele geçirildi: 4 kişi tutuklandı (Videolu)

2023-03-20 10:21 - Güncel

Depremzedenin dün geri döndüğü evde yangın çıktı

2023-03-16 14:14 - Güncel

Diyarbakır’da kuyruklu yumurta görenleri şaşırttı

2023-03-16 13:27 - Güncel

AFAD: Sel afetinde kaybolanların arama çalışmaları devam ediyor

2023-03-18 13:37 - Güncel

YSK'nın yurt dışı sandıklarına ilişkin genelgesi Resmi Gazete'de

2023-03-20 07:57 - Güncel

Sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi (Videolu)

2023-03-16 16:24 - Güncel

Ağır hasarlı binadan çelik kasa çalan 5 kişi tutuklandı

2023-03-21 16:06 - Güncel

İlgili Haberler

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Koruma altındaki kum zambakları çöplerin arasında kaldı

13:06 - Güncel

Dağköy’de kadın ve gençlerle üretim büyüyor

13:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 60 yıllık sirke geleneği

14:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da müftülükte kritik değişim

13:43 - Diyarbakır

Konya İl Müftülüğünde yeni dönem: Celal Büyük göreve atandı

13:17 - Diyarbakır

İnaloğlu Caddesi'nde alarm veren görüntü: Boş alan çöp yığınına döndü

12:29 - Diyarbakır

Hevsel Leylek Afrika yolunda

12:21 - Diyarbakır