?>

Dünyaya yayılan lezzetler üretim bandından personel kişisel bakımına kadar denetleniyor

Diyarbakır’da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, günlük gıda denetimi ile üretim bandından satışa, personel kişisel bakımından paketlemeye kadar denetimlerine her gün aralıksız devam ediyor..

Sağlık - 4 yıl önce

Diyarbakır’da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, günlük gıda denetimi ile üretim bandından satışa, personel kişisel bakımından paketlemeye kadar denetimlerine her gün aralıksız devam ediyor. Türkiye’ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, günlük rutin hale getirilen gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor. Türkiye’de bir ilklere de imza atan ve hastanelerde kullanılan ultraviyole ışınlarla tepsi hijyenine dikkat eden Hacıbaba Pastaneleri, personellerin kişisel bakımından satış noktasına kadar gıda mühendisi ekipleriyle tek tek denetliyor. Ürünlere denetimin üretim bandından başladıklarını aktaran gıda mühendisi ve hijyen uzmanı Yıldız Teyfur, satış noktasına kadar takip ettiklerini kaydetti. Teyfur, “Biz öncelikle iş hijyenine, personel hijyenine bakarız, ürün kontrolünü yaparız. Sabahları ilk başta geldiğimizde zaten personelin kılık kıyafeti olsun, kolluk, tırnak kontrollü, ürünlerin numune alması, depo kontrollerine bakarız. Gelen ham maddelerinin son tüketim ham madden tutun tüketicilerin ürünleri tüketmesi aşamasına kadar bunların hepsi bizim için önemlidir. Öncelikle üretim alanında baklava bölümü için tepsilerin hijyeni önemlidir. Onun için de biz başta bunları ultraviyole ışınları olan bir odaya bırakıyoruz. Ultraviyole ışınları farklı dalga boylarına sahiptirler. Bunlar mikrop öldürücü olarak kullanılırlar. Bunlara da şu amaçla dikkat etmemiz lazım, personel içeri girerken muhakkak kapatmaları gerekir, çeşitli cilt rahatsızlıklarına, göz rahatlığına neden olabilmektedir. Ortamdaki ya da havadaki mikroorganizmaları üzerinde oldukça etkisi vardır. Genellikle hastane gibi yerlerde yaygın, ama üretim yerlerinde pek yaygın değil. Biz şu an benim kanımca biz tek kullanıyoruz. Bunlar da bizim için önemli, yani sadece ortamdaki bu gıda güveni değil, başta her materyal için bizim için önemlidir” dedi. Duyusal tatma işlemlerinden geçemeyenler raporlanarak imha ediliyor Kişisel bakımdan tadarak duyusal analiz yaptıklarını da belirten gıda denetim mühendisi ve kalite kontrol uzmanı Berfin Ece Meyas, günlük rapor işlemleri yaptıklarını vurguladı Meyas, “Bizim günlük rutinimiz şu şekildedir, önce imalattan başlarız, personelimizin hijyeninden tutun personel hijyeni artı çalışma alanlarının hijyenlerine kadar. Ondan sonra ürün çıkış kontrolleri ürünlerde bir sıkıntı var mı onlara bakıyoruz. Ardından şubelere geliyoruz, şubelerde genel bir salon hijyenine, personelin hijyenine bakıyoruz. Temiz mi kıyafetleri, sakalı, kişisel bakımına bakıyoruz. Ardından gelen ürünlerde tarihlerine bakıyoruz, onlar not ediliyor ve ona uygun raf ömrüne göre sıralıyoruz ürünlerimizi. Duyusal analiz yapıyoruz gelen bütün ürünlerde, tadında bir ekşime, bozulma, şekerlenme varsa bunları not ediyoruz ve ona göre imha edebiliyoruz. Her gün belli periyotlarda şubelerimizi rutin olarak geziyoruz, yaptığımız bütün denetimleri raporluyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İnter, Diyarbakır’da futbolcu seçecek

2021-11-14 00:00 - Spor

Akçakale’de doğalgaz çalışmaları sürüyor

2021-11-16 00:00 - Güncel

A Milli Kadın Basketbol Takımı parkede, vatandaşlar tribünde

2021-11-14 00:00 - Spor

1. Doğu Pediatri Kongresi başlıyor

2021-11-17 00:00 - Güncel

Yeni Malatyaspor, Giresun’da galibiyet arayacak

2021-11-18 00:00 - Spor

Dünyaya yayılan lezzetler üretim bandından personel kişisel bakımına kadar denetleniyor

2021-11-18 00:00 - Sağlık

Enerji çalışanları haftası halı saha turnuvası sona erdi

2021-11-16 00:00 - Spor

Bilinçsiz zayıflama ilaçları sağlığı olumsuz etkiliyor

2021-11-13 00:00 - Sağlık

Antibiyotikler mantar ve virüs kökenli hastalıkları tedavi etmez

2021-11-18 00:00 - Sağlık

Bu meyveye en çok spor yapanlar ve kilo vermek isteyenler ilgi gösteriyor

2021-11-18 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Adana’da kalp ve damar cerrahisi uzmanları güncel yaklaşımları değerlendirdi

10:37 - Sağlık

Sakinleşmek için yapılıyor, yanlış amaçla uygulanırsa zarara yol açıyor

10:23 - Sağlık

Eczacıdan bağışıklık sistemini güçlendirmek için tavsiyeler

10:33 - Sağlık

Kalori hesabı tarihe karışıyor

10:36 - Sağlık

Nefes darlığı hastalığına dikkat

09:51 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır Sanayisi Uluslararası Şam Fuarı’nda Vitrine Çıktı

16:29 - Diyarbakır

Bülent Oğuz’dan Amedspor ve Diyarbakır Futbolu İçin Kritik Mesajlar

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Binasında İntihar Girişimi

16:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Minik Mucitlerden Geri Dönüşüm Dersi

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nin Altındaki Gizemli Geçit

14:37 - Diyarbakır