Elazığ’da 75 yaşındaki Atilla Demirbaş, çocukluk hayalini gerçekleştirememiş olmasına rağmen uçak tutkusunu 300’e yakın uçak maketiyle yaşatıyor. 1950 doğumlu Demirbaş, uçaklara olan ilgisinin 5 yaşında başladığını, pilot olma hayalinin ise hiç değişmediğini belirtti.
Askeri okulda dört yıl eğitim aldıktan sonra dönem kaybı nedeniyle pilot olma fırsatını kaçıran Demirbaş, baba mesleği olan baharatçılık işini sürdürdü. İlk uçak maketini 1965 veya 1966 yılında edinen Demirbaş, yıllar içinde koleksiyonunu büyüterek bugün yaklaşık 300 makete ulaştı. Maketlerin 49’u iş yerinde, kalanları ise evinde sergileniyor.
Demirbaş, “En büyük arzum bir gün uçabilmektir. Bu bana nasip olmadı ama uçak sevgim ve koleksiyonum hayatım boyunca sürecek” ifadelerini kullandı.
Müziğe de ilgisi bulunan Demirbaş, rahmetli hocası Fuat Eroğlu’nun verdiği mandolin kursuyla müziğe adım attığını, ardından bağlama çalmaya başladığını anlattı. 1975’ten bu yana babasından devraldığı baharatçılık işini sürdüren Demirbaş, “Önceleri Kapalı Çarşı’daydık, 1985 yılında Yüce Pasajı’na taşındık. Saz çalmayı 50 yıldır bırakmadım. Ancak uçak sevgisi içimdeki en büyük tutkudur ve ukde olarak kaldı” dedi.
Atilla Demirbaş’ın hikayesi, hayallerin farklı yollarla da yaşatılabileceğinin güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor.
KAYNAK: İHA