?>

Eski Bakan Kasapoğlu'ndan 9 Eylül açıklaması

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, 9 Eylül’ün yalnızca İzmir’in kurtuluşu değil, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin nihai zaferi olduğunu ifade etti.

Siyaset - 3 ay önce

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, 9 Eylül’ün yalnızca İzmir’in kurtuluşu değil, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin nihai zaferi olduğunu ifade ederek, "Bu tarih, Anadolu’nun dört bir yanında yükselen hürriyet ateşinin İzmir’de zaferle taçlandığı gündür" dedi.

Dr. Mehmet Kasapoğlu, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kasapoğlu mesajında; "103 yıl önce, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte İzmir sokaklarında yepyeni bir gün doğdu. İşgalin karanlığı yerini özgürlüğün coşkusuna bıraktı. O sabah Hükumet Konağının balkonundaki göndere şanlı Türk Bayrağı’nın çekilmesi, sadece İzmir’in değil, tüm milletimizin bağımsızlık destanının en görkemli simgesi oldu. 9 Eylül 1922, milletimizin özgürlüğe olan sarsılmaz inancının ve ortak iradesinin dünyaya haykırıldığı gündür. 9 Eylül 1922, yalnızca İzmir’in kurtuluşu değil, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin nihai zaferidir. Bu tarih, Anadolu’nun dört bir yanında yükselen hürriyet ateşinin İzmir’de zaferle taçlandığı gündür. İzmir’in kurtuluşu, yalnızca askeri bir başarı değil, milletimizin topyekûn iradesinin, inancının ve cesaretinin simgesidir. 9 Eylül’ün bize bıraktığı en önemli miras, inançla, azimle ve birlik ruhuyla her zorluğun üstesinden gelebileceğimizdir. Bugün cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, bu emaneti daha ileriye taşımak ve daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Dr. Mehmet Kasapoğlu, mesajının sonunda, "103. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu destanı yazan tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, bu özel günü coşkuyla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

8 il için sağanak uyarısı yapıldı

2025-09-06 14:05 - Güncel

Eski Milletvekili Emekli Tümgeneral Kamil Erdal Sipahi intihara teşebbüs etti

2025-09-08 15:07 - Asayiş

Erdoğan’ın Vatandaşla Anı Sosyal Medyada Gönülleri Kazandı

2025-09-06 17:29 - Siyaset

CHP İstanbul İl Kongresi Krizi: Gürsel Tekin Kayyum, Kılıçdaroğlu ve Parti Planları Tartışılıyor

2025-09-05 14:27 - Siyaset

CHP İstanbul’da Kayyum Krizi Gürsel Tekin Pazartesi İçin Harekete Geçti

2025-09-05 14:34 - Siyaset

Gürsel Tekin görevi kabul edecek mi?

2025-09-03 15:54 - Siyaset

CHP'ye kayyum olarak atanan o isim heyetten çekiliyor

2025-09-05 15:00 - Siyaset

Soylu'dan olay olacak açıklamalar! Sinyali verdi

2025-09-06 13:27 - Siyaset

Gürsel Tekin'den 'geliyoruz' paylaşımı! ‘Ben ve arkadaşlarım…’

2025-09-04 15:44 - Siyaset

Kına Gecesinde Sürpriz Anlar Nedimeler Bahşiş Poşetini Doldurdu

2025-09-05 14:20 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Resmi Gazete’de Yeni Atama ve Görevden Almalar: Çok Sayıda Bakanlıkta Üst Düzey Değişiklik

16:39 - Siyaset

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır