?>

Eskişehir’in kültür mirasını dükkânında yaşatıyor

Güncel - 1 yıl önce

Odunpazarı’nda 12 yıldır Eskişehir’in kültürünü yaşatan Necdet Erduran, dükkânına gelen turistlere yöresel kıyafetleri cüz’i bir miktarda deneterek onlara farklı bir deneyim kazandırıyor.
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde şehrin gelenek göreneklerini tanıtmak için bir dükkân açan Necdet Erduran, kültürü yaşatmak için elinden geleni yaptığını belirtti. Dükkânın içini Eskişehir’in yöresel kıyafetleri ve eşyaları ile şekillendiren Erduran, turistlerin uğrak noktası olduğunu vurguladı. Eskişehir’e özgü yöresel kıyafetlerin cüz’i miktarda vatandaşlara denettiren Erduran, özellikle turistlerin talebinin çok olduğunu dile getirdi. Kıyafetleri giyip fotoğraf çekinen turistlerin mutlu olduğunu ifade eden Erduran, "12 yıldır bu dükkândayım. Burada Eskişehir kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Eski kıyafetleri, eşyaları toplayıp burada turistlere sergiliyoruz. Aynı zamanda Eskişehir’in yöresel kıyafetlerini buraya gelen turistlere, müşterilere cüz’i miktar karşılığında denemelerine izin veriyoruz. Hem eğleniyorlar hem de eski gelenekleri görmüş oluyorlar. Talep oldukça fazla, çok beğeniyorlar. Kıyafetleri giyip fotoğraf çekiniyorlar, gelenler için güzel bir anı olmuş oluyor" diye konuştu.
"Kültürü tanıtmak açısından bu tarz şeylerin daha çok yapılması lazım"
Eskişehir’e turist olarak gelen Mizgin Yegen, kıyafetleri giyip arkadaşları ile anı biriktirdiğini söyledi. Kültürün tanıtılması için daha çok böyle şeylerin yapılmasını belirten Yegen, "Kıyafetler bizim yöremize de çok uzak değil, çok keyifli oldu. Arkadaşlarımla beraber anı biriktirdik, bunun için çok mutluyuz. Kültürü tanıtmak açısından bu tarz şeylerin daha çok yapılması lazım. Hem şehrin tanıtılması, hem de gelen turistler için faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turist patlaması yaşayan ilde esnafa turist uyarısı

2025-04-08 09:04 - Bölge

Kuzey Marmara Otoyolu’nda 1 kişinin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

2025-04-08 09:38 - Asayiş

Van’da Galatasaraylı taraftarların derbi sevinci

2025-04-03 01:52 - Spor

Manisa’da Kritik Randevu: Amedspor Üç Puan Peşinde

2025-04-07 22:23 - Spor

3 kırmızı kart 5 gol! Trabzonspor yarı finalde

2025-04-02 22:58 - Spor

Uzman Doktor Solmaz: Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

2025-04-02 10:50 - Sağlık

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Hintliler ve Kürtler: Dilsel ve Kültürel Bağlantılar Üzerine Bir İnceleme

2025-04-03 15:47 - Kültür Sanat

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

İlgili Haberler

Orman Kanunu’nda Yeni Düzenleme

13:33 - Güncel

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Eski Hastaneler Bölgesi İçin “Vizyon Dönüşüm” Çağrısı

16:13 - Diyarbakır

YKS’de Polis Ekipleri Geç Kalan Adaylar İçin Seferber Oldu

15:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Adayları En Çok Türkçe Zorladı

15:34 - Diyarbakır

Ergani’de Öğrenciyi Polis Ekipleriyle Son Dakikada Sınava Yetişti

13:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday Paylaşımı Oğul Babasını Öldürdü

12:49 - Diyarbakır