?>

ESO’dan Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin’e ziyaret

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcısı Fatih Düş, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan, İdris Nebi Hatipoğlu ve AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak ile birlikte T.C. Milli Eğitim Bakanı Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Güncel - 6 ay önce

Ziyarette, Eylül 2024’te kurulan ve kısa sürede 1600 öğrenciye ulaşan Odunpazarı Mesleki Eğitim Merkezi’nin (MESEM) Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle "Proje Okulu" statüsüne geçirilmesiyle ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Eskişehir sanayisinin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak bu yenilikçi modelin detayları ele alındı.
Sektörle iç içe, uygulamalı eğitim modeli
Projenin uygulanması halinde, MESEM kapsamındaki öğrenciler haftanın 4 günü sanayi işletmelerinde uygulamalı eğitim alacak, 1 gün ise okulda teorik derslerle eğitimlerini sürdürecek. Bu sistemle öğrenciler, lise döneminde meslekleriyle tanışacak, işletmelerde aidiyet geliştirecek ve mezuniyet sonrası istihdamda öncelik elde edecek. Değerlendirme aşamasında olan MESEM Proje Okulu modelinin uygulanması durumunda, ESO AKADEMİ’nin önemli bir rol üstleneceği belirtildi. Başkan Kesikbaş, "ESO AKADEMİ’nin modern makine parkı, ekipmanları ve teknolojik altyapısı, Odunpazarı MESEM öğrencilerine açılarak eğitim süreçlerini güçlendirebilecek. Böylece öğrenciler, gerçek üretim ortamlarına benzer şartlarda beceri kazanacak ve günümüzün gerektirdiği yetkinliklerle donatılabilecek" dedi.

Eğitimde yeni bir dönem

ESO ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanması planlanan protokol kapsamında, öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilecek, öğrencilere yemek ve ulaşım gibi destekler sağlanacak. Eğitim programları, işletmelerden alınan geri bildirimlerle düzenli olarak güncellenecek. Ayrıca başarılı öğrencilere ESO tarafından burs desteği sunulacak. Bu modelin uygulanması halinde, eğitim-istihdam-üretim zincirinde doğrudan bağ kurularak gençlere mesleki deneyim kazandırılması, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve yerel kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor. Eskişehir Sanayi Odası, Milli Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü bu işbirliğiyle, Türkiye’ye örnek olacak bir mesleki eğitim modeli geliştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tertemiz Kaynak Suyu Dikkat Çekiyor

2025-06-02 00:26 - Diyarbakır

Sahipli köpeğin saldırısına uğrayan adam yaralandı

2025-06-04 00:58 - Asayiş

Diyarbakır İçin 15 Günlük “Mor Kod” Alarmı! Sıcaklık 40 Dereceyi Aşacak

2025-06-01 00:01 - Diyarbakır

Solunum sıkıntısı yaşayan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

2025-05-30 00:17 - Sağlık

Samanlıkta başlayan yangın ahşap eve sıçradı

2025-05-30 00:33 - Asayiş

Diyarbakır’da Kayaş ve Oğuz aileleri barıştırıldı

2025-05-29 16:14 - Diyarbakır

Parkta ayağı oyun grubu demirlerine sıkışan çocuk, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

2025-05-30 00:22 - Asayiş

Diyarbakır Surlarına izinsiz pankarta polis 'dur dedi'

2025-05-29 10:56 - Diyarbakır

İsviçre’de buzul çökmesi sonucu bir köy yok oldu: 1 kayıp

2025-05-29 00:08 - Dünya

Adıyaman’da havuza düşen inek kurtarıldı

2025-05-31 00:27 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı: Valilik Tedbir Çağrısı Yaptı

17:21 - Güncel

Çin'de 6 Büyüklüğünde Deprem

16:23 - Güncel

Müziğin efsane ismi hayatını kaybetti!

16:15 - Güncel

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır