?>

Et fiyatlarındaki artış kasaplarda ve vatandaşlarda endişeye neden oldu!

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, özellikle son günlerde artan kuzu etindeki yükselişin tedarik sorunlarından kaynaklandığını söyledi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, et fiyatlarında yaşanan artışlara dair açıklamalarda bulundu. Rüzgar, özellikle kuzuda yaşanan fiyat artışının sebeplerine değindi.
Fiyatların kontrolsüz şekilde artabileceğine dair endişelerini dile getiren Rüzgar, hükümetin bu konuda etkin bir müdahale ile fiyatların stabil tutulması gerektiğini belirtti.

"Kuzu etinde 80 TL artış var"

Rüzgar, mevsimsel etkenlerin kuzularda azalma yaratabileceğine dikkat çekerek, "Bu mevsimde genelde kuzularda eksilme oluyor. Şu anda Erzurum'un, Muş'un köy yollarının kapalı olması ve hayvan girişlerinin olmamasından dolayı hayvan konusunda biraz sıkıntı çekiyoruz. Fiyatların yükselmesi de bundan kaynaklıdır. Danada bir değişiklik yok ama kuzuda bir artış var. Kuzuda bir ay öncesine göre yaklaşık 80 TL bir artış var." dedi.
"Hükümetin sessiz kaldığı dönemlerde fiyatları yükseltiyorlar"
Dana fiyatlarında ise bir değişiklik olmadığını belirten Rüzgar, fiyat artışlarını denetimsizlikle ilişkilendirdi. Rüzgar, "Dana fiyatları da dalgalıdır. Hükümet sessiz kaldığı zaman bazıları devreye girip fiyatı yükseltiyorlar. Yem, girdi fiyatları yükselmemesine rağmen hükümetin sessiz kaldığı dönemlerde ara ara bunlar fiyatları yükseltmeye çalışıyorlar. Hükümetin bu konuda duyarlı olması lazım. Vatandaşını düşünmesi lazım. Danayı dışardan ithal etsin ki fiyatı sabit tutabilsin. Yoksa bazı baronlar düğmeye basıp fiyatları yükseltebiliyorlar." diye konuştu.

"Dana ithal edilirse fiyatlar yükselmeyecek"

Hükümetin et fiyatlarını kontrol altında tutması gerektiğini vurgulayan Rüzgar, "Şu an itibariyle Ramazan ayına kadar kuzuda yükseliş olacağını zannetmiyorum. Hükümet duyarlı olursa şayet dananın da yükseleceğine inanmıyorum. Dana ithal edilirse fiyatlar yükselmeyecek. Çünkü girdi, yem fiyatları yükselmemiş, dana fiyatı neden yükselsin? Hükümet bu fiyatları daima kontrol altında tutması lazım." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

2025-01-08 03:51 - Bilim ve Teknoloji

Ergani’de Ekmek Fiyatları Cep Yakıyor: 20 lira oldu

2025-01-07 18:07 - Diyarbakır

Gazze'de soğuktan can verenlerin sayısı 8'e çıktı

2025-01-06 14:47 - Dünya

TÜBİTAK personel alacak

2025-01-08 12:57 - Güncel

Diyarbakır Bismil'de deprem konutları hızla yükseliyor

2025-01-05 18:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da üniversite personel alımı yapıyor!

2025-01-07 02:43 - Diyarbakır

Diyarbakır’da operasyonda el bombası bulundu

2025-01-03 20:58 - Diyarbakır

Lice’de Su Verimliliği için Okullar Yarışıyor

2025-01-02 16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 12 Yaşındaki kız evinde ölü bulundu

2025-01-03 02:57 - Diyarbakır

Çermik'te kaplıcalar yoğun ilgi görüyor

2025-01-06 14:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Atalık tohumlar toprakla buluştu, üreticiye can suyu oldu

10:52 - Ekonomi

Ford Otosan Craiova Fabrikası’nda 1 milyonuncu Ford Puma üretildi

13:02 - Ekonomi

Akaryakıta Yeni Zam Kapıda

11:58 - Ekonomi

Fındık fiyatlarındaki düşüş sürüyor

23:05 - Ekonomi

Motorinde 7 TL’yi Aşan Düşüş Gündemde

10:11 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır