?>

Ev konforundaki kız yurdu ile üniversiteye hazırlanıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, üniversiteye hazırlık eğitimlerinin verildiği “Konuk Evi Kız Yurdu” ile kızlar ev konforunda ders çalışma imkânı elde ediyor.

Eğitim - 4 yıl önce

Sedat IRMAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı faaliyet yürüten yurtta 120 kız öğrencinin barınma ve yemek gibi ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor.Lise ve dengi okullardan mezun olan kız öğrenciler, ‘Konuk Evi Kız Yurdu’nda Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına hazırlanıyor. 
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi’nin de yer aldığı yurtta alanında uzman öğretmenler, öğrencilere hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 7 gün boyunca eğitim veriyor. Eğitim dönemi boyunca öğrenciler, yıl içinde gerçekleşen kültürel ve sosyal aktivitelerden de yararlanma imkânı buluyor.

Birçok imkân ücretsiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, öğrencilere yeme içmeden barınmaya kadar birçok imkânın ücretsiz bir şekilde sağlandığını söyledi.Geçen yıl Konuk Evi Kız Yurdu’ndan faydalanan 100 öğrenciden 62’sinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştiğini anımsatan Buğday, şöyle konuştu:“Yurdumuzda genelde kırsaldan gelen maddi imkânı ve evinde rahat bir çalışma ortamı bulunmayan öğrencilerimiz yararlanıyor. Bu öğrencilerimiz temel yeterlilik sınıfı ve alan yeterlilik sınıfı olmak üzere 2 alan dersleri alıyorlar. Öğrencilerimiz barınma, yeme içme imkânlarından psikolojik danışmanlık servisimizden yararlanıyorlar. Öğrencilerimize yönelik kültürel, sanatsal ve tiyatro etkinliklerimiz oluyor. Şehri gezdiriyoruz, tanıtıyoruz. Sadece ders görmüyorlar. Öğrencilerimize böyle bir ortamı sağlıyoruz, onlar da derslerine çalışıp İnşallah başarıyı elde ederler.”

“İyi bir eğitimi var” Konuk Evi Kız yurdunda kalan öğrencilerden Büşra Çalı, ders çalışmak isteyen biri için kız yurdunun tam donanımlı bir yer olduğunu belirtti. Kocaköy ilçesinden geldiğini, çiftçi bir ailenin kızı olduğu ve hemşire olmak istediğini anlatan Çalı, şöyle konuştu:“Abim de hemşire onunla meslektaş olmak istiyorum. Burayı pankartlardan ve arkadaşlarımdan öğrendim. Onların tavsiyeleriyle buraya geldim, iyi eğitimlerinin olduğunu söylediler.Burası gayet iyi, çok iyi bir eğitimi var. Teknolojiden ve bilişim odalarından kütüphane ve satranç odasına kadar birçok imkanlarımız var.”

“Aile ortamı” Öğrencilerden Seval Güner ise yurtta öğretmen ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını ve bir aile ortamının olduğunu söyledi.Çınar ilçesinde 9 kardeş ile aynı evi paylaştığını ifade eden Güner, şunları aktardı:“Yaklaşık bir aydır buradayız. Buranın en çok ortamını, öğretmenlerle olan ilişkimizi sevdim. Yani derdimizi çekinmeden söyleyebiliyoruz. Burada çok rahatız. Arkadaşlarla çok iyi anlaşıyoruz. Bunu hiç beklemiyordum. Buradaki imkanlar gerçekten çok güzel, etüt saatleri oluyor, kaliteli öğretmenlerimiz var ve çok güzel anlatıyorlar.”

Nazlı Mercan ise 8 kardeşli bir ailede down sendromlu bir kardeşinin olduğu bu sebeple özel eğitim öğretmeni olmak istediğini kaydetti.Evde ders çalışma imkanı bulamadığını, yurdun büyük bir fırsat olduğunu aktaran Mercan, şunları dile getirdi:“Hocalarımız çok iyi, dersler çok verimli geçiyor. Derslerden arta kalan zamanda da etütlerde ders çalışıyoruz, özet geçiyoruz, tekrar yapıyoruz. Soru çözümlerimiz oluyor, çözemediklerimizi hocalara götürüyoruz. Sorularımızı çözüyorlar.”
Haftanın Öne Çıkanları

154 yıllık Kızılay tarihi, tiyatro gösterisiyle anasınıfı öğrencilerine sergilendi

2022-11-07 12:43 - Kültür Sanat

TFF 2. Lig: GMG Kastamonuspor: 2 - Diyarbekirspor: 1

2022-11-05 21:10 - Spor

Aydın’da geleceğin sporcuları belirlendi

2022-11-07 12:43 - Spor

Türkiye'de üçüncü kez görüldü

2022-11-07 13:54 - -

Havaların soğumasıyla Bağlar ilçesinde asfalt çalışmaları tamamlandı

2022-11-07 14:11 - -

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde 170 bin kuş halkalandı

2022-11-08 10:35 - -

Siirt Botan Vadisi Milli Parkı’nda yavru çakal görüntülendi

2022-11-04 11:00 - Güncel

63 yıllık şapka ustası Diyarbakır’da mesleğin son temsilciliğini yapıyor

2022-11-04 11:24 - Ekonomi

Diyarbakır'ın değerleri İstanbul’da sergilendi

2022-11-04 15:06 - -

Boz ayının kış uykusu öncesi son gezintisi

2022-11-05 12:46 - -

İlgili Haberler

Bayburt’ta HEM kursiyerlerine iletişim becerileri eğitimi verildi

09:50 - Eğitim

Şanlıurfa’da Anne ve Oğulun Gurur Hikayesi

11:44 - Eğitim

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sur’da İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Desteği İçin İş Birliği Protokolü

17:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday ve Arpa Hasadında Verim Sevinci

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kötü Kokuların Nedeni 3 Kamyon Çöpmüş

15:20 - Diyarbakır

Bağlar’da Apartman Sakinleri Kendilerini Sokağa Attı

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Çocuğa Araç Çarptı

15:13 - Diyarbakır