?>

Ev Küle Döndü Kur’an-ı Kerim Sapasağlam Kaldı!

BURSA Gürsu’da üç katlı bir binada çıkan yangında ev tamamen yanarken, içeride bulunan 65 yaşındaki babaanne ve 7 yaşındaki torunu alevlerin arasından atlayarak kurtuldu. Yangın sonrası evde zarar görmeyen tek eşya, iç sayfaları hiç yanmamış bir Kur’an-ı Kerim oldu.

Asayiş - 1 yıl önce

Bursa’nın Gürsu ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde çıkan yangın, bir evi tamamen küle çevirdi. Özgül Sokak’ta yer alan üç katlı binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı.
Olay sırasında evde bulunan 65 yaşındaki Neriman G. ve 7 yaşındaki torunu Sümeyye G., canlarını kurtarmak için camdan atladı. Ağır duman ve alevlerin arasında kalan babaanne ve torun, vatandaşların yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İTFAİYE ZAMANIYLA YETİŞTİ, EV TAMAMEN YANDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin diğer katlara sıçramasını engelledi. Ancak çatı katındaki daire kullanılamaz hale geldi. Soğutma çalışmalarının ardından başlatılan incelemede, evdeki tüm eşyaların tamamen yandığı belirlendi.

YANMAYAN TEK ŞEY: KUR’AN-I KERİM

Yangının ardından başlayan temizlik çalışmaları sırasında ise dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Tamamen küle dönen evde, sadece bir Kur’an-ı Kerim’in iç sayfalarının hiç zarar görmediği fark edildi. Dış kabı hafif şekilde yanmış olsa da, ayetlerin bulunduğu sayfaların hiç etkilenmediği görüldü.

“DEMİRLER ERİDİ, KUR’AN-I KERİM YANMADI”

Yangının ardından duygularını paylaşan ev sahibi Selami G., olayın hala şokunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Kur’an-ı Kerim’i yangının ortasından çıkardık. Her şey yanmıştı, demirler bile erimişti. Ama Kur’an’ın sayfalarına hiçbir şey olmamış. Bu, Allah’ın bir mucizesidir. Etrafında sadece hafif bir kararma var, ama ayetler tertemiz duruyor. Allah’a hamd olsun.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatılırken, ilk incelemeler olayda herhangi bir kundaklama izine rastlanmadığını gösteriyor. Elektrik kontağından çıkmış olabileceği değerlendirilen yangınla ilgili teknik raporun önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

FIVB Ne Demek?

2025-09-04 18:22 - Spor

Gece 3'te Eşyaların Yerini Değiştirdi! Kadir Ezildi'nin Eşi Gamze'den Evlilik İtirafı

2025-09-01 12:32 - Güncel

Diyarbakır Surları: Tarihin Eşsiz Mirası ve 2025 Restorasyon Gelişmeleri

2025-09-03 09:42 - Diyarbakır

Reversal Ne Demek?

2025-09-04 18:19 - Güncel

Gut Hastalığına Karşı Et ve Alkol Uyarısı

2025-09-05 10:51 - Sağlık

Prison Break Netflix'ten Neden Kaldırılıyor?

2025-09-04 17:39 - Güncel

Diyarbakır'da Hipodromdan Parka Uzanan Tarih

2025-09-02 14:24 - Diyarbakır

Turşu Suyu Neden Bulanık Olur?

2025-09-04 17:42 - Güncel

Diyarbakır’ın En Yaşanılabilir İlçesi Kayapınar Zirvede

2025-09-01 15:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tarihi çarşının tanığı anlattı

2025-09-02 17:14 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bozova’da feci kaza: 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralı

12:39 - Asayiş

Polisler ahlak uygulaması yaptı

12:05 - Asayiş

Atakum’da uyuşturucu operasyonu: 24 bin 640 hap ele geçirildi

10:30 - Asayiş

Kutlama sırasında ters yakılan meşale otomobile zarar verdi

10:32 - Asayiş

Samandağ’da evin elektrik şalterinde çıkan yangın söndürüldü

10:36 - Asayiş

Günün Manşetleri

Osman Koçak’tan veteriner hekimler için “birlik” mesajı

17:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bir döneme damga vurmuştu

15:54 - Diyarbakır

DTSO’dan dev sanayi firmalarına Diyarbakır daveti

15:50 - Diyarbakır

Tekstil OSB Büyüyor

15:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da geçmişin sessiz tanığı

14:39 - Diyarbakır