?>

Ev Küle Döndü Kur’an-ı Kerim Sapasağlam Kaldı!

BURSA Gürsu’da üç katlı bir binada çıkan yangında ev tamamen yanarken, içeride bulunan 65 yaşındaki babaanne ve 7 yaşındaki torunu alevlerin arasından atlayarak kurtuldu. Yangın sonrası evde zarar görmeyen tek eşya, iç sayfaları hiç yanmamış bir Kur’an-ı Kerim oldu.

Asayiş - 9 ay önce

Bursa’nın Gürsu ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde çıkan yangın, bir evi tamamen küle çevirdi. Özgül Sokak’ta yer alan üç katlı binanın çatı katında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı.
Olay sırasında evde bulunan 65 yaşındaki Neriman G. ve 7 yaşındaki torunu Sümeyye G., canlarını kurtarmak için camdan atladı. Ağır duman ve alevlerin arasında kalan babaanne ve torun, vatandaşların yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

İTFAİYE ZAMANIYLA YETİŞTİ, EV TAMAMEN YANDI

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin diğer katlara sıçramasını engelledi. Ancak çatı katındaki daire kullanılamaz hale geldi. Soğutma çalışmalarının ardından başlatılan incelemede, evdeki tüm eşyaların tamamen yandığı belirlendi.

YANMAYAN TEK ŞEY: KUR’AN-I KERİM

Yangının ardından başlayan temizlik çalışmaları sırasında ise dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Tamamen küle dönen evde, sadece bir Kur’an-ı Kerim’in iç sayfalarının hiç zarar görmediği fark edildi. Dış kabı hafif şekilde yanmış olsa da, ayetlerin bulunduğu sayfaların hiç etkilenmediği görüldü.

“DEMİRLER ERİDİ, KUR’AN-I KERİM YANMADI”

Yangının ardından duygularını paylaşan ev sahibi Selami G., olayın hala şokunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Kur’an-ı Kerim’i yangının ortasından çıkardık. Her şey yanmıştı, demirler bile erimişti. Ama Kur’an’ın sayfalarına hiçbir şey olmamış. Bu, Allah’ın bir mucizesidir. Etrafında sadece hafif bir kararma var, ama ayetler tertemiz duruyor. Allah’a hamd olsun.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatılırken, ilk incelemeler olayda herhangi bir kundaklama izine rastlanmadığını gösteriyor. Elektrik kontağından çıkmış olabileceği değerlendirilen yangınla ilgili teknik raporun önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Gelinim Mutfakta Miyase Neden Cezaevine Girdi?

2025-09-04 17:37 - Asayiş

Prison Break Netflix'ten Neden Kaldırılıyor?

2025-09-04 17:39 - Güncel

Gece 3'te Eşyaların Yerini Değiştirdi! Kadir Ezildi'nin Eşi Gamze'den Evlilik İtirafı

2025-09-01 12:32 - Güncel

Bu telefon kullanıcılarına kötü haber

2025-08-29 13:49 - Bilim ve Teknoloji

Skinner Ne Demek?

2025-09-04 18:24 - Bilim ve Teknoloji

87 yaşındaki Zeynep ninenin kışlık mesaisi

2025-09-04 11:15 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Surları: Tarihin Eşsiz Mirası ve 2025 Restorasyon Gelişmeleri

2025-09-03 09:42 - Diyarbakır

Gürsel Tekin görevi kabul edecek mi?

2025-09-03 15:54 - Siyaset

Eski bakan Abdülkerim Doğru hayatını kaybetti

2025-09-04 15:36 - Siyaset

Gürsel Tekin'den 'geliyoruz' paylaşımı! ‘Ben ve arkadaşlarım…’

2025-09-04 15:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Bir Evden Çıkanlar Şoke Etti

15:05 - Asayiş

Çayda kaybolan genç 5 gündür aranıyor

10:49 - Asayiş

1 yılı aşkın hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

10:57 - Asayiş

20 Yıllık Kayıp Dosyasında Kritik Gelişme

14:55 - Asayiş

Yldırımın düştüğü plastik kasalar alev alev yandı

00:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır