?>

Evlat nöbetindeki anne, "Bizim çocuklarımızı geri gönderin"

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını belirten Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor. Evlat nöbetindeki anne Sadiye Tokay, HDP’lilere kendi çocuklarını dağa götürme çağrısında bulundu.

Güncel - 3 yıl önce

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti bin 357’inci gününde devam ediyor. Evladının 1 Haziran 2015’de HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Mevlüde Üçdağ, 4 yıla yakındır evlat mücadelesi verdiğini ve onun için burada olduğunu belirtti.
Anne Üçdağ, "Evladımı özledim. Evladımı HDP ve PKK’dan istiyorum. Ne hakları vardı bize bu acıyı çektirmeye, bu zulmü yaşatmaya. 4 yıldır evladımı çok özledim. Oğlum, benim sesimi duyarsan bil ki senin peşini bırakmayacağım. Şimdiye kadar da bırakmadım. Oğlum, nereye gittiysem bütün kapılar bana kapandı. Anne-baba ocağına gel. Hiç kimse seni annen, baban kadar çok sevemez. Hiç kimseye hizmet etme. Devletine, milletine, bayrağının altına gel. Onların bayrağını istemiyoruz. Hiçbir şeylerini istemiyoruz" dedi.
Oğlunun çok küçük yaşlarda kaçırıldığını belirten Sadiye Tokay ise, oğlunun 8. sınıf öğrencisi olduğunu kaydetti. "HDP bizim çocuklarımızdan ne istiyor?" diyen anne Tokay, "Onların çocukları güzel okullarda okuyor. Bizim çocuklarımızı götürüp dağlarda ölüme terk ettiler. Kararlı bir şekilde evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Oğlumun kokusuna hasretim. Oğlumun gençliğini görmedim. Oğluma güveniyorum, eğer bir fırsat bulursa bana yine dönecek. Buradan onlara da sesleniyorum. Orası çok iyi bir yerse kendi evlatlarınızı da götürün. Bizim çocuklarımızı geri gönderin" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Su aygırı tekneye saldırdı: 1 ölü, 23 kayıp

2023-05-17 09:15 - Dünya

Batman Milletvekili Ramanlı'ya tebrik ziyaretleri yoğun şekilde sürüyor

2023-05-18 11:43 - Siyaset

Sarkozy, yolsuzlukla yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı

2023-05-18 00:33 - Dünya

Geçmiş seçimlerde oy kullanma oranı nasıldı?

2023-05-14 19:11 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri Yurtdışında yarın başlıyor

2023-05-19 13:33 - Siyaset

Park halindeki motosiklet alev alarak yandı

2023-05-18 14:35 - Güncel

Yanıltıcı reklamlara 7,7 milyon lira ceza kesildi

2023-05-16 12:00 - Ekonomi

Hırsıza 'Sayın Hırsız' ile başlayan uyarı şaşırttı

2023-05-20 12:04 - Güncel

Deprem bölgesinde hangi parti ne kadar oy aldı

2023-05-17 14:38 - Siyaset

Yurt dışında kullanılan oylarda son durum

2023-05-20 23:28 - Siyaset

İlgili Haberler

Vali Özkan’dan koruyucu aile çağrısı

11:17 - Güncel

Efeler Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerine talep artıyor

13:04 - Güncel

Deprem bölgesindeki işitme kayıplı çocuklara umut olan proje

13:05 - Güncel

Termal Hamamı’nda çalışmalar hızla devam ediyor

13:08 - Güncel

Beklenen çalışma başladı

13:15 - Güncel

Günün Manşetleri

Otomobil tarlaya yuvarlandı: 5 yaralı

11:41 - Diyarbakır

DEPSAŞ Enerji Müşteri Bilgi Sistemi uçtan uça yenilendi

11:39 - Diyarbakır

Amedspor'dan Geleceğe Yatırım

11:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcakta Mandalara Çamur Molası

10:31 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Uluslararası Hukuk Hamlesi

10:31 - Diyarbakır