?>

Fahrettin Altun: Gazze'de ölüm kusan katiller hesap verecekler

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Gazze'de ölüm kusan katiller hesap verecekler. Nasıl ki maşeri vicdanda mahkûm edildiler, aynı şekilde küresel adalet nizamı tesis edildiği vakit gerçek mahkemeler tarafından da mahkûm edilecekler" dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu'na (ICOMS) katıldı.
Konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dramına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altun, "israil, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor. israil, faşizmin ve ırkçı emperyalizmin en çirkin, en vahşi örneklerini sergiliyor. Unutmayalım ki 20. yüzyılın ilk yarısında Avrupa'nın ortasında milyonlarca insan, resmi devlet görevlileri tarafından toplama kamplarında, ölüm odalarında katledildi. O caniler unutulmadı, o gün bugün kendilerine lanet ediliyor. Bugünün canileri de unutulmayacaklar. Gazze'de ölüm kusan katiller hesap verecekler. Nasıl ki maşeri vicdanda mahkûm edildiler, aynı şekilde küresel adalet nizamı tesis edildiği vakit gerçek mahkemeler tarafından da mahkûm edilecekler." diye konuştu.
Altun, şunları kaydetti:
"Biz, gerek Gazze'de ve Filistin'de gerekse de yakın coğrafyamızda hangi aktörlerin, hangi kirli planları uygulamaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz ve bunlarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız. Gazze nezdinde hangi odakların İslam dünyasını hedef aldığını, hangi odakların bu meseleyi iç ve dış politik menfaatleri için kullanmaya çalıştıklarını çok açık şekilde görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, bu noktada hem insani anlamda hem de dış politika anlamında üzerine düşen her şeyi yapıyor ve daha fazlasını da yapmak için yoğun gayret sarf etmektedir. Bizim ülke olarak bölgemizde ve dünyada barış, istikrar ve adaletten yana tutumumuz, Gazze konusunda da çok güçlü bir şekilde sürüyor ve sürmeye devam edecek." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman'ın babası vefat etti

2023-11-09 11:06 - Güncel

Durdurulan araçtan 10 kilodan fazla kokain bulundu

2023-11-07 10:47 - Güncel

Bebekler ne zaman kendi kendine yemeye başlamalı?

2023-11-09 12:52 - -

Siyonist işgal rejiminden Suriye'ye saldırı

2023-11-09 15:00 - -

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Fettuh, Türkiye'ye geliyor

2023-11-09 10:37 - -

Siyonist rejimin saldırılarında Gazze'deki 41 binden fazla konut yıkıldı

2023-11-13 10:18 - -

Refah Sınır Kapısı yeniden açılacak

2023-11-12 14:50 - -

"Gazze Destek Çadırı" ziyaret edilmeye devam ediyor

2023-11-13 12:36 - -

GGC'de yeni başkan Felat Bozarslan

2023-11-11 21:32 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti

2023-11-11 12:32 - -

İlgili Haberler

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

MHP'den DEM Parti’ye bayram ziyareti

11:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır