?>

Filistinli esirlere sistematik işkence yapılıyor

Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirlerin sistematik işkenceye tabi tutuldukları, en az 36 esirin işkence edilerek şehid edildiği belirtildi.

Dünya - 2 yıl önce

Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana aralarında kadın, çocuk ve sağlık personelinin de bulunduğu binlerce Filistinliyi esir aldı.
Esir alınan Filistinlilerden birkaçı serbest bırakılırken, yüzlercesinin akıbeti bilinmiyor.
İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlere, siyonist rejim tarafından sistematik bir şekilde işkence edildiği ifade edildi.
Gazze'deki Filistin Esir İşleri Kurumu, siyonist rejim hapishanelerini, fiziksel ve psikolojik işkence ile "korkunç ve insanlık dışı" koşullara maruz kaldıkları "binlerce Filistinli mahkûm için toplu mezar" olarak tanımladı.
Kurum, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 36 mahkûmun işkence ve zorlu koşullar nedeniyle şehid olduğunu belirtti.
Esir İşleri Kurumu, serbest bırakılan esirlerin beyanları ve ifadelerine dayanarak işkencenin, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamelenin birçok biçiminin bulunduğunu açıkladı.
Bunlardan bazıları; esir kişilerin zorla ve tekrar tekrar soyulması, eller ve bacakların bağlanması, gözlerin uzun süre bağlı kalması, vücuda elektrik verilmesi, sistematik açlık, keskin bir cisimle vücudu delme, uyku, banyo ve tıbbi bakımdan yoksun bırakma, yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz kalma şeklinde sıralandı.
Raporda kadınlara da özellikle 7 Ekim'den sonra artan dozda cezalar getirildiği, en temel yaşam malzemesi olan içme sularının kasıtlı olarak kirletildiği ve duş almalarına izin verilmediği, hapishane idaresi tarafından sorgu sırasında, kliniğe gittiklerinde veya avukatla görüştüklerinde darp edildikleri, işkenceye maruz kaldıkları, elleri, ayakları ve gözlerinin bağlandığı, çıplak aramaya tabi tutuldukları, tecavüzle tehdit edildikleri, saçlarının çekildiği, yerlerde sürüklendikleri, zor ve acı verici durumlarda cep telefonlarıyla fotoğraflarının çekildiği ifade edildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Asan: Yapay Zekanın güvenirliği endişe verebilir

2024-06-22 14:45 - Bilim ve Teknoloji

Malatya'da serinlemek için baraj gölüne giren bir kişi boğuldu

2024-06-19 18:59 - Güncel

Mekke'de 550'den fazla hacı adayı hayatını kaybetti

2024-06-19 21:38 - Dünya

Siyonist rejim bir kez daha sivilleri vurdu: 11 şehid, 25 yaralı

2024-06-20 09:00 - Güncel

Gıda denetimlerinde 608 kişi ve iş yerine 39,6 milyon lira ceza

2024-06-20 11:44 - Güncel

İnegöl’de 10 kişi birbirine girdi, 1 kişi bıçakla yaralandı

2024-06-21 00:14 - Asayiş

Otomobil takla attı: 2 çocuk öldü, 4 kişi yaralandı

2024-06-22 07:37 - Asayiş

Çanakkale'de orman yangını: Bir köy tahliye edildi

2024-06-21 06:51 - Güncel

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor

2024-06-22 07:57 - Güncel

Bursa’daki orman yangını devam ediyor

2024-06-21 00:31 - -

İlgili Haberler

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Düğün gecesi faciaya dönüştü: 22 kişi öldü

12:59 - Dünya

Irak’ta 4,4 büyüklüğünde deprem

10:43 - Dünya

Rusya’dan İngiltere’ye uyarı

14:41 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eşini öldürdüğü iddia edilen şahıs tutuklandı

22:56 - Diyarbakır

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da apartman dairesinde yangın

13:47 - Diyarbakır

Bağlar’da kontrolden çıkan otomobil 4 araca çarptı: 1 yaralı

13:45 - Diyarbakır