?>

Fındıkta file sistemiyle verimlilik artıyor

Güncel - 1 yıl önce

DÜZCE(İHA) – Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akçakoca Ziraat Odası iş birliğinde, Kahverengi Kokarca zararlısıyla mücadele Tarım Sigortası ve kırsal kalkınma destekleri hakkında çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Tarım ve Orman Müdürü Cemil Uzun, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Akçakoca Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kara, Akçakoca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemil Uzun, teknik personel, Fakıllı Köyü Muhtarı ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Toplantıda, Düzce genelinde başta fındık olmak üzere birçok ürüne büyük zarar veren Kahverengi Kokarca zararlısına karşı mücadele yöntemleri, ilaçlama zamanları ve alınması gereken önlemler hakkında teknik bilgiler paylaşıldı. Ayrıca hayvancılıkla ilgili güncel gelişmeler ve destek programları da çiftçilere aktarıldı.
İl Müdürü Uzun, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle sunulan ekipman desteklerine dikkat çekerek, bu yıl fındık hasadında kullanılan file sisteminin de desteklenen ekipmanlar arasında yer aldığını belirtti. Uzun, "File sistemi sayesinde hem kalite hem de verimlilik artıyor. Bu destek hem üreticimizin refahını artırmak hem de tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak açısından önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.
Tarım sigortaları, üreticilerimizin doğal afetler nedeniyle uğrayabilecekleri zararların karşılandığını belirten Uzun, tarım sigortalarının, üreticilerin risklere karşı korunması için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Toplantı, çiftçilerin sorularının yanıtlanması ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’ın yıldız stoperi Abdulkerim Bardakçı ve eşi komşu ilçede Diyarbakır halayı çekti

2025-04-05 12:16 - Bölge

Diyarbakır'da piknik yapılacak en güzel doğal alanlar

2025-04-08 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır - Silvan Yolunda Trafik Durma Noktasına Geldi

2025-04-09 16:49 - Diyarbakır

Gurbetten Memlekete Uzanan Destek Eli: Mehmet Çiftçi’den Çermik-21’e anlamlı katkı

2025-04-11 10:46 - Diyarbakır

Dışişleri Bakanı Fidan: "Artık haddini bil"

2025-04-07 01:22 - Siyaset

Halkbank Diyarbakır Bölge Koordinatörüne Hayırlı Olsun Ziyareti

2025-04-09 11:17 - Diyarbakır

Zazaların Yeni Lezzet Markası: Zaza Kebap

2025-04-08 13:39 - Kültür Sanat

Denetimli serbestlikten yararlanan ve eski hükümlüler için başvuru başladı

2025-04-10 08:57 - Ekonomi

Dicle'nin Bahar Rüyası: Kocaalan Köyü

2025-04-05 14:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da “Kral Yolu” Turizme Açılıyor: İlk yürüyüş Vali Zorluoğlu’ndan

2025-04-09 19:30 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gastronomi ve Turizm Festivali: Bafra’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı

11:21 - Güncel

Rizeli’nin pratik zekası kendisine hayran bıraktı

11:21 - Güncel

Kaymakam Şahin’e muhtarlardan hayırlı olsun ziyareti

11:31 - Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Araban’a ilk sıcak asfalt

11:35 - Güncel

Terminatör böcekler yetersiz kaldı

10:18 - Güncel

Günün Manşetleri

Bağlar'da Park Halindeki Kamyonet Alevlere Teslim Oldu

16:41 - Diyarbakır

Çermik’in Organik Pazarı Yoğun İlgi Görüyor

16:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Filistin İçin Kara Konvoyu Hazırlığı

15:36 - Diyarbakır

Osmanlı'da güç kadar faniliği de hatırlatıyordu

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Güvercinlere Sıcak Hava Önlemi

12:58 - Diyarbakır