?>

FKA Yönetim Kurulu toplantısı Elazığ’da yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ’da yapıldı.

Güncel - 3 yıl önce

Toplantıya Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu şunları söyledi:
Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2023 Yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ da bir aradayız. Toplantımızın başında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ajansımızın faaliyet alanı olan Bingöl, Malatya ve Tunceli illerimize yeni valilerimiz atandı. Bingöl Valisi olarak atanan Sayın Ahmet Hamdi Usta ve Malatya Valisi olarak atanan Sayın Ersin Yazıcı'ya hoş geldin diyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Daha önce bölge illerimiz olan Malatya'da görev yapan Valimiz Sayın Hulusi Şahin, Bingöl'de görev yapan Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Tunceli ilimizde görev yapan Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan'a yönetim kurulu üyeleri olarak vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelen valilerden birisi olarak Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'ndaki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız.”
Tekbıyıklıoğlu, “Değerli üyeler ve basın mensupları; toplantımızda stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerine katkı sağlamak üzere, belirli bir sektör, tema veya mekânda kalkınma sonuçları elde etmek amacıyla alt program, proje ve faaliyetleri içeren, nitelikli analize dayanan, ilgili kurumlarla işbirliği halinde hazırlanan, ölçülebilir sonuç ve çıktı hedefleri olan ve Ajansımız tarafından, çalışma programlarında yer almak üzere, uygulanmasına karar verilen 2024-2026 dönemi Sonuç Odaklı Programların Yönetim Planlarının değerlendirmesini toplantımızda yapacağız.” dedi.
Tekbıyıklıoğlu, “Bugün; 2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. Değerli üyeler ve basın mensupları; 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bölgemizden Malatya ve Elazığ illerimizde yer almaktadır. Bu günkü toplantımızda deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması ile ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı ajansımızda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Değerli Üyeler ve basın mensupları toplantımızda ayrıca ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularda ilgili kararlar alacağız. Toplantımızı ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Tekbıyıklıoğlu, “Toplantımıza geçmeden önce son olarak ajans yönetim kurulu dönem Başkanlığı görevinin bu toplantı sonu itibari ile Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya devrediyorum. Sayın Valimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan sınırında 2 siyonist rejim askeri öldürüldü

2023-10-10 12:45 - -

İngiltere'de Filistin'e destek gösterisi

2023-10-10 12:07 - -

Raif Türk kreşi için protokol imzalandı

2023-10-06 13:31 - Eğitim

Çocuk Hastalıkları Uzmanı: "Bir çocuğun neredeyse 10 günde bir hastalanması doğaldır"

2023-10-10 17:28 - Sağlık

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

2023-10-05 10:20 - Güncel

Arzuhalcilik türkülerde kalacak - ÖZEL HABER

2023-10-11 16:55 - -

Esad rejimi İdlib'e saldırdı: Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

2023-10-05 23:58 - Dünya

Dünya geneli canlı doğan her 10 bebekten biri prematüre doğuyor

2023-10-06 09:51 - Dünya

Çin'de helikopter düştü: Bir ölü 3 yaralı

2023-10-06 12:06 - Dünya

Hindistan'daki selde ölü sayısı 40'a yükseldi

2023-10-06 10:49 - Dünya

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Dicle’de Voleybolun Şampiyonu Kaymakamlık Takımı Oldu

10:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Kalbi Kirliliğe Teslim Oldu

23:25 - Diyarbakır

Lice'de Nehirde Kaybolan Vedat Karabulut'tan Hâlâ Haber Yok

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Sıcaklık Arttı, Trafik Çilesi Katlandı

16:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Doğal Çözüm

16:48 - Diyarbakır