?>

Gaziantep OSB Başkanı Şimşek: Enerjimizin yüzde 15'ini güneşten karşılıyoruz

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin, enerji yükünün hafifletilmesi ve yeşil bir OSB için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini söyledi.

Ekonomi - 3 yıl önce

16'ncı EIF Gaziantep Enerji Fuarı; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan'ın da katıldığı bir törenle açıldı.
Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Gaziantep Enerji Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.
Şimşek, günümüzde enerjinin stratejik yatırımlar arasında yer aldığını belirterek, "Enerji, sadece sanayiciler için değil, tüm devletler için de önemli ve öncelikli konular arasında yer almaktadır. Hatta uluslararası ilişkilere büyük ölçüde enerji politikaları yön vermektedir. Bu nedenle 16'ncı Güneş Enerji Kongresi ve fuarının şehrimizde yapılıyor olması biz sanayiciler için büyük önem taşımaktadır." dedi.
"2022'de enerjiye 2 milyar dolar ödedik"
Türkiye'de sanayi bazında kullanılan enerjinin yüzde 5'inin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde tüketildiğini ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicinin enerji yükünü hafifletmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisine yöneldiklerini ifade etti.
Gaziantep OSB olarak yüksek miktarlarda enerjiye para ödediklerinin altını çizen Şimşek, "Gaziantep OSB olarak Enerjiye 2022 yılı içerisinde 2 milyar dolar ödeme yaptık. Gaziantep'in aylık ihracatının 1 milyar dolar civarında olduğu düşünülürse sanayicinin enerji yükü çok daha net olarak görülecektir. Bu sürdürülebilir bir rakam değildir. Sanayicinin enerji yükünü azaltmamız ve rekabet gücünü artırmamız gerekiyor. Bunun yolu da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından geçiyor." şeklinde konuştu.
"Karbon emisyonunu düşürmeyi hedefliyoruz"
Şimşek, konuşmasının devamında şöyle konuştu:
"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta güneş enerjisi olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına son yıllarda yönelim hızla artmaktadır. Dünyada fosil yakıtların sınırlı olması ve fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkan karbon emisyonu problemi yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi arttırmıştır." dedi.
"Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, bir taraftan artan enerji maliyetlerini düşürmek diğer taraftan karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sunmak amacıyla yönümüzü güneşe döndük." diyen Şimşek, "Yeşil Dönüşüm çalışmaları ışığında sanayicilerimizin çatılarına GES kurmalarına rehberlik ederek ve teşvik ederek güneş enerji santrallerine en hızlı izin veren OSB olduk. Bugün bölgemizdeki sanayicilerimizin faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 380 megavata ulaştı. Ülkemizde tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 10'u güneşten elde edilirken Gaziantep OSB'de 2023 ağustos ayında bu rakam yüzde 15'e ulaşmıştır. Güneş enerjisine yatırım yaparak hem enerji maliyetlerini düşüren hem de 'Yeşil Sürdürülebilir OSB' hedefimize katkı sunan sanayicilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Umut Kervanından Afganistan'da medrese öğrencilerine sıcak yemek

2023-09-18 11:04 - Dünya

Dicle Elektrik’in arama kurtarma ekibi, AFAD’dan akredite oldu

2023-09-14 10:29 - Ekonomi

Araba fiyatına altın kemer

2023-09-15 14:50 - -

Temiz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

2023-09-13 17:31 - Güncel

İran Avustralya'nın maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

2023-09-14 19:17 - Dünya

Sağlık çalışanları iş bıraktı

2023-09-19 12:33 - Güncel

Depremzede öğrencilerden örnek davranış

2023-09-18 19:14 - -

MSB DİYARBAKIR İNŞAAT EMLAK BÖLGE BAŞKANLIĞI

2023-09-18 03:00 - Resmi ilanlar

Kuveyt'ten Irak'a protesto notası

2023-09-17 10:33 - Dünya

Türkiye Kart uygulanmaya başladı

2023-09-14 14:15 - Güncel

İlgili Haberler

Gönen Seraya 1,7 milyar liralık finansman desteği

10:02 - Ekonomi

Serebral palside erken değerlendirme gelişim için önem taşıyor

10:03 - Ekonomi

Dolar 49,18’i gördü, gram altın 6 bin 532 lirada

09:35 - Ekonomi

Enflasyon eylülde aylık yüzde 1,84 arttı

10:10 - Ekonomi

Kavak Petek Projesi hayata geçiriliyor

13:30 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Filistin için yürüyüş: Gazze çağrısı

00:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarihi alanda çalışmalar hız kazandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yayaya araç çarptı: Durumu ağır

15:32 - Diyarbakır

Silvan’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı

15:27 - Diyarbakır

Bağlar’da zemin kat yangını

15:26 - Diyarbakır