?>

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Tuğcu’dan Ramazan’da beslenme tavsiyesi

Güncel - 9 ay önce

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Merve Tuğcu, Ramazan ayında oruç sürecinin daha sağlıklı geçirilebilmesi için sahurda ve iftarda dengeli beslenme önerilerini paylaştı.
Ramazan ayında doğru beslenmek, hem gün boyu enerjik kalmak hem de sağlık sorunlarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor. Ramazan boyunca dengeli beslenerek, sindirim sistemimizi sağlıklı tutabileceğimizi vurgulayan Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi Diyetisyeni Merve Tuğcu, sahurda ve iftarda tüketmemiz gereken besinler hakkında bilgiler verdi.

"Sahurda tok tutan besinleri tercih etmeliyiz"

Ramazan’da sahurun önemine dikkat çeken Diyetisyen Merve Tuğcu, "Ramazan ayında uzun bir açlıkla karşılaşacağımız için sahurda doğru beslenmemiz çok önemli. Sahur tabağımızda yumurta, peynir gibi kaliteli proteinler, zeytin, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlar bulundurabiliriz. Özellikle tokluk hissi sağlayacak şekilde tam buğday ve kepekli ekmeklerin olmasına özen göstermeliyiz. Bu tercihleriniz gün içerisinde yorgunluk, susuzluk gibi durumların oluşmasını engelleyecektir" dedi.
"Orucumuzu su ve hurmayla açmaya özen gösterelim"
Sindirim sisteminin sağlığı için iftar önerilerini sıralayan Tuğcu, "Orucumuzu açarken mutlaka su ve hurmayla açmaya özen gösterelim, bu ikili özellikle sindirim sistemi ve kan şekeri konusunda size destek olacaktır. Ardından menümüzü mevsim sebzelerinden yapılmış bir yemek veya kuru baklagiller şeklinde tamamlayabiliriz. Yanında kullanacağımız salatalara lor peyniri ekleyerek protein oranını yükseltebiliriz. Bir miktar pide ya da ekmekle de karbonhidratımızı alarak, iftarımızı sağlıklı bir şekilde yapabiliriz" diye konuştu.
"Ramazan’da yağ yakımını hızlandırabiliriz"
Ramazan ayında doğru beslenmenin sadece kilo alımını engellemekle kalmayıp yağ yakımına da destek olabileceğini belirten Tuğcu, "Mutlaka yeşil çaylarımızı limonlu ve zencefilli içerek metabolizma hızımızı arttırıyoruz. Sahur bitimlerinde yoğurtlarımızın içerisine sumak ekleyerek ödem atıcı özelliğinden faydalanabiliriz. Sularımıza ekleyebileceğimiz limon ve sirkeyle yağ yakım hızımızı artırabiliriz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Raylı Ulaşım Hasreti 25 Yılı Geride Bıraktı!

2025-03-05 11:40 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Özel Halk Minibüslerine Vatandaşlardan Tepki

2025-03-04 12:19 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar'da silahlı kavga: 1 Yaralı

2025-03-03 21:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kaza Kurşunu Cinayet Çıktı!

2025-03-02 10:31 - Diyarbakır

Vefat Haberi: Muhlis Karabulut Hayata Veda Etti

2025-03-04 20:23 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Arda'nın tarihi Avrupa'da tarih yazdı

2025-03-05 16:31 - Diyarbakır

Bismilli Mevlüt Karakoyun Antalya’da Hayatını Kaybetti

2025-03-04 21:41 - Diyarbakır

Narin Cinayeti ile ilgili Canlı Yayında Çarpıcı Açıklamalar

2025-02-27 12:03 - Diyarbakır

Batman Yolunda Kayıp Gençten Haber Alınamıyor!

2025-03-03 10:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hatalı Sollama Kazaya Yol Açtı: 3 Yaralı

2025-03-04 12:59 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İstanbul İçin Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı: Valilik Tedbir Çağrısı Yaptı

17:21 - Güncel

Çin'de 6 Büyüklüğünde Deprem

16:23 - Güncel

Müziğin efsane ismi hayatını kaybetti!

16:15 - Güncel

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır