?>

Gıda denetiminde son kullanma tarihi geçmiş bebek maması tespit edildi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda peynir, sosis, tavuk ve çocuk maması tespit edilerek imha edildi..

Güncel - 3 yıl önce

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda peynir, sosis, tavuk ve çocuk maması tespit edilerek imha edildi. Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklıklarının artması ve korona virüs vaka sayılarının yeniden yükselmesi üzerine gıda denetimlerini sıklaştırdı. İlçe genelinde sahaya çıkarak gıda ürünlerinin satıldığı bölgelerde çalışma yapan ekipler, sofraların vazgeçilmezi olan süzme peynir, krem peynir, sosis ve tavuk gibi ürünlerin son kullanma tarihleri geçtiği halde raflarda vatandaşlara satılmaya devam edildiğini tespit etti. Yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçtiği halde çocuk mamalarının da satılmaya devam edildiğini tespit etti. Gıda ürünlerinin insan sağlığını hiçe sayacak şekilde sağlıksız ve hijyensiz koşullarda bulundurulduğunu ortaya çıkaran ekipler, kuralları ihlal eden iş yeri ve firmalar hakkında yasal tutanak tutarak, tespit edilen ürünlerin imha edilmesini de sağladı. Vatandaşların temiz, hijyen ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak üzere denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kontrollerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Son zamanlarda salgın hastalık riskinin arttığını, bunun gıda güvenliğini çok daha önemli hale getirdiğini ifade eden Başkan Beyoğlu, “Kendisine, ailesine ve topluma karşı sorumluluğunu bilen esnafımız bunu zaten yapmaz. Gıda sağlığı hayati önem taşıyor, ihmal kabul etmez. Neticede günlük olarak sofralarımıza gelen ürünler. Esnafımızın çok büyük bölümü kurallara riayet ediyor. Ancak bunu ihlal ve ihmal edenler de var. Biz de ekiplerimiz aracılığıyla uyarılarımızı yaparak önlemlerimizi alıyoruz. Herkesi bu süreçte hassas davranarak gıda sağlığı ve gıda güvenliği konusunda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Görevini yapmayanları ise bize bildirin” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı’na Kayserispor forması

2022-07-25 00:00 - Siyaset

Yiğidolar, yeni sezona iddialı hazırlanıyor

2022-07-21 00:00 - Spor

Malatya’da üretip dünyanın dört bir yanına gönderiyorlar

2022-07-25 00:00 - Güncel

Gıda denetiminde son kullanma tarihi geçmiş bebek maması tespit edildi

2022-07-27 00:00 - Güncel

Adıyaman’daki anız yangını korkuttu

2022-07-26 00:00 - Güncel

Kaşla göz arasında altın bilekliği çaldılar

2022-07-26 00:00 - Güncel

Şanlıurfa’da işçi servisi devrildi: 10 yaralı

2022-07-26 00:00 - Güncel

Terör mağduru ailelerin evlat nöbeti bin 57’nci gününde

2022-07-26 00:00 - Güncel

Bakan Yanık: ″Gerek eğitim gerekse girişimcilik noktasında tüm tarafların desteğini alarak kadınların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak üzere politikalar geliştirmeliyiz”

2022-07-27 00:00 - Güncel

Elazığ İl Özel İdaresinden 360 tonluk sulama havuzları

2022-07-26 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Hendekte deprem oldu!

12:58 - Güncel

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları açıklandı

09:57 - Güncel

Koçarlı’da üreticiye 4 bin incir fidanı dağıtıldı

09:59 - Güncel

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık tarihinde sona erecek

10:00 - Güncel

Tarihi evlerin akıbeti merak konusu

10:02 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önledi

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’da JASAT Operasyonu: Aranan 110 Kişi Yakalandı

13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçakçılığa Darbe

13:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Asırlık Kalaycılık Mesleği Yok Olmanın Eşiğinde

13:16 - Diyarbakır

Sur’da 20 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömürlük Emek

11:56 - Diyarbakır