?>

Glüten hastaları rahat nefes alıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan vatandaşlar için hayata geçirdiği ’Glütensiz Kafe & Market’ uygulamasıyla fark oluşturuyor.

Güncel - 1 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, glüten intoleransı ve çölyak hastalığı olan vatandaşlar için hayata geçirdiği ’Glütensiz Kafe & Market’ uygulamasıyla fark oluşturuyor.
Yenişehir ilçesindeki Antika Pazarı yanında faaliyet gösteren kafe ve markette, glütensiz sıcak yemeklerden paketli ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuluyor. Glüten hassasiyeti olan bireylerin dışarıda güvenle yemek yiyebileceği nadir alanlardan biri olan işletme, sadece bir alışveriş noktası değil, aynı zamanda sosyalleşme imkânı sunan bir buluşma alanı olarak da öne çıkıyor.

Kafede içli köfte, lahmacun, pizza, hamburger gibi birçok yiyecek glütensiz olarak hazırlanarak sıcak şekilde servis ediliyor. Market raflarında ise glütensiz un, makarna, tel şehriye, çikolata, kurabiye, tatlı ve atıştırmalıklar uygun fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılıyor.

"Ürün yelpazemiz çok geniş"

İşletme Şube Müdürü Ceyhun Mavruk, Glütensiz Kafe & Market’te evde yemek yapmak isteyenler için gerekli tüm glütensiz ürünlerin bulunduğunu belirterek, "Şubemizde hem sıcak servis yapıyoruz hem de raflarımızda glütensiz gıda ürünlerine yer veriyoruz. Glüten problemi yaşayan vatandaşlarımız için bu alan bir nefes alma yeri oldu" dedi.

Aşçı Ceylan Yıldız ise Büyükşehir Belediyesinin projeye duyarlılıkla yaklaştığını belirterek, "Glütensiz ürünlerin çoğu dışarıda bulunamıyor. Biz burada lahmacun, pizza, hamburger gibi birçok ürünü glütensiz şekilde hazırlayıp vatandaşlarımıza sıcak olarak sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar memnun

İstanbul’dan tatil için Mersin’e gelen ve 4 yıldır glüten hassasiyeti bulunan Nalan Yılmaz, "Burayı çok önerdiler. Her şey mevcut. Fiyatlar da İstanbul’a kıyasla çok uygun" dedi.

Glüten intoleransı olan Burcu Bozkurt ve çölyak hastası oğlu da artık Mersin’e gelirken yanlarında yiyecek taşımak zorunda kalmadıklarını ifade ederek, "Burada aradığımız her şeyi buluyoruz. Fiyatlar da piyasaya göre oldukça uygun" diye konuştu.

2 yıldır glüten intoleransı olan Deniz Koç da "Eskiden ürünleri internetten alıyordum. Şimdi buradan kolayca temin edebiliyorum. Hem merkezi konumu hem de uygun fiyatlarıyla çok faydalı bir hizmet" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı en ünlü 5 mafya babası kimdir?

2025-07-18 19:49 - Diyarbakır

Bekiran Aşireti Kimdir? Bekiran Aşireti Arap mıdır?

2025-07-18 22:04 - Güncel

Diyarbakır'da İmara Açılacak Yerler Belli Oldu

2025-07-17 13:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 250 Derecelik Fırın Başında Ekmek Mesaisi

2025-07-16 11:25 - Diyarbakır

Diyarbakırspor İçin Özel “21 DYR 21” Plaka Açık Artırmada Rekor Teklif

2025-07-18 15:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Artık Yeniyi Değil Kullanılmışı Tercih Ediliyor

2025-07-17 13:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Yüz Ölçümü Ne Kadar?

2025-07-17 14:17 - Diyarbakır

Türkiye'de Ne Kadar Emekli Var?

2025-07-16 11:04 - Güncel

Diyarbakır'ın En Önemli Özelliği Nedir?

2025-07-16 10:25 - Diyarbakır

Diyarbakır Semt Pazarlarında Yerli Ürünler Tezgâhta

2025-07-20 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Perşembe’de 3 bin 500 metrelik yağmur suyu hattı yapılıyor

10:03 - Güncel

Günün Manşetleri

Kırılan dubalar yenilendi

15:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bin öğrenci namaz farkındalığı için yürüdü

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da apartman dairesinde yangın

13:47 - Diyarbakır

Bağlar’da kontrolden çıkan otomobil 4 araca çarptı: 1 yaralı

13:45 - Diyarbakır

Diyarbakır'da havai fişek paniği

13:42 - Diyarbakır