?>

Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Kuzey Kore'ye nükleer tehdidi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok Yeol, nükleer saldırı durumunda Kuzey Kore'yi "rejimin sonunu getirmekle" tehdit etti.

Dünya - 3 yıl önce

Güney Kore lideri, Kuzey Kore'den gelecek olası bir nükleer saldırının, ABD ve Kuzey Kore'nin misilleme amaçlı "kararlı eylemlerine" neden olacağı ve Kuzey Kore'deki "rejimin sona ermesine" yol açacağını belirtti.
Associated Press'e konuşan Yoon, "İki ülkemiz (Güney Kore ve ABD), Kuzey Kore'nin herhangi bir nükleer saldırısına, rejimin sonunu getirecek hızlı, ezici ve kararlı bir tepkiyle karşılık verileceğini bir kez daha teyit etti." dedi.
ABD ile birlikte kabul ettikleri Washington Deklarasyonu'ndaki, Washington'un bir müttefiki korumak için nükleer dahil tüm araçları kullanmaya hazır olması anlamına gelen "genişletilmiş caydırıcılığa" işaret eden Yoon, "İleriye dönük olarak, ABD'nin genişletilmiş caydırıcılığı her iki ülkenin birlikte tartıştığı, karar verdiği ve birlikte hareket ettiği ortak bir sisteme dönüşecektir. Ayrıca Kuzey Kore'den gelecek herhangi bir nükleer veya füze tehdidini caydırma ve bunlara yanıt verme yeteneğimizi de geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Nisan zirvesinin ardından ABD ve Güney Kore Başkanları Joe Biden ve Yoon Seok-yeol, caydırıcılık potansiyelini ortaya koymayı amaçlayan bir dizi adımı listeleyen Washington Deklarasyonunu kabul etti. Bunlar arasında nükleer planlama konusunda bir danışma grubunun oluşturulması ve ortak tatbikatların genişletilmesi yer alıyor. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

ABA otizm eğitim merkezinden farkındalık semineri

2023-09-12 10:18 - Diyarbakır

11 Eylül saldırıları ve işgalci ABD'nin hezimeti

2023-09-11 11:03 - -

Dicle Elektrik’in arama kurtarma ekibi, AFAD’dan akredite oldu

2023-09-14 10:29 - Ekonomi

İran Avustralya'nın maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

2023-09-14 19:17 - Dünya

Nijerya'da feribot alabora oldu: 26 ölü

2023-09-10 22:37 - Dünya

Arjantin'de 28 saat aralıksız kar yağdı

2023-09-13 14:20 - Dünya

Halk, pazardaki fiyatların kontrol altına alınmasını istiyor

2023-09-16 09:00 - Ekonomi

Deprem bölgesinde 186 bin 239 konteynerin kurulumu tamamlandı

2023-09-16 09:15 - Güncel

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: 5 milyon Müslüman ülkemize aittir

2023-09-17 10:13 - Dünya

Libya'da kurtarma operasyonlarını kolaylaştırmak için Derne tahliye edildi

2023-09-13 19:42 - Dünya

İlgili Haberler

Kavurucu Sıcaklar Alarm Veriyor 60 Vilayette Turuncu Uyarı

15:41 - Dünya

Münbiç Yakınlarında Saldırı 2 Asker Öldü Bölgede Soruşturma Başlatıldı

13:44 - Dünya

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

ABD’de katil uçak düştü

02:01 - Dünya

Ateşkes Bir Günde Çöktü Saldırı Başladı

01:19 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır Havalimanı’nda Modernizasyon Hamlesi: Yolcu Konforu Üst Seviyeye Çıkarıldı

17:43 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Çiftçilere Kritik Uyarı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Antalya ve 3 İlde Narkotik Operasyonu

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Reyhan Şerbeti Yerli Turistlerin Vazgeçilmez Lezzeti Oldu

15:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok

15:11 - Diyarbakır