?>

Güneydoğu Ekspres Gazetesi 21. Yılını Kutladı

Güneydoğu Ekspres Gazetesi, 21. kuruluş yılını Diyarbakır’da düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Programa, iş dünyası, medya ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra gazeteciler katıldı. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Hüsnü Pervane, geçmişten bugüne katkı sağlayan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da faaliyet gösteren ve yerel medyanın önemli temsilcilerinden biri olan Güneydoğu Ekspres Gazetesi, 21. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Sur ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinliğe, kentin önde gelen iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler ve medya dünyasının önemli isimleri katıldı.

Katılımcılar arasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, DESOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Değirmenci, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, DİKAD Başkanı Müzeyyen Kaya, DİSİDER Başkan Yardımcısı Mesut Altın, İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Fikret Dişlioğlu, BİK Diyarbakır Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü Hasan Kutay ve birçok gazeteci ile iş insanı yer aldı.

Güneydoğu Ekspres’in Öyküsü Güneydoğu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüsnü Pervane, yaptığı açılış konuşmasında, gazetenin kurulmasında emeği geçen tüm isimleri hatırlatarak teşekkür etti. Pervane, “Bu gazeteye katkı sağlayan tüm arkadaşlara ve ulusal basındaki meslektaşlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bizim çizgimiz net, doğru ve tarafsız bir yayıncılığı esas alıyoruz” dedi.

Basının Gücü Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan ise gazeteyi zorlu süreçlerde ayakta tutmanın önemine değindi: “21 yıl, bir yerel gazete için büyük bir başarıdır. Umut ediyorum ki yerel medyamız daha da güçlenir ve mevcut sorunlar çözüme kavuşur.” diye konuştu.

Yerel Basının Önemi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise yerel basının sivil toplum üzerindeki rolüne vurgu yaparak, “Diyarbakır’ın kendine özgü koşulları var ve bu şehirde yerel basının taşıdığı sorumluluk çok büyük. Güneydoğu Ekspres Gazetesi’nin 21 yıldır bu çizgiyi koruması, büyük bir başarıdır” ifadelerini kullandı. Gecede konuşmaların ardından, sanatçıların sahne aldığı etkinlik, halaylarla sona erdi. (Sedat IRMAK)

Haftanın Öne Çıkanları

Meta'dan Rusya medya kuruluşlarına yasaklama

2024-09-17 09:45 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Gazi yaşargil hastanesi'ne yeni başhekim atandı

2024-09-19 22:55 - Diyarbakır

Meteorolojiden "çok kuvvetli" yağış uyarısı

2024-09-16 07:57 - Güncel

Nijerya'da otobüs ile kamyonun çarpışmasında 40 kişi öldü

2024-09-18 11:23 - Dünya

Türkiye'nin 8 aylık ihracat rakamları ülke gruplarına göre artış gösterdi

2024-09-20 09:32 - Ekonomi

Diyarbakır’da 21 plaka kullanımı arttı: 8 ayda 16 bin 250

2024-09-15 23:02 - Diyarbakır

Politika faizi cari ay sonu beklentisi yüzde 50

2024-09-17 13:37 - Ekonomi

Bodrum'da 50'si çocuk 102 düzensiz göçmen yakalandı

2024-09-16 08:44 - Güncel

Mikati: Uluslararası toplum, israilin katliamları karşısında net bir tavır almalı

2024-09-22 10:38 - Dünya

Evlilik kredisi için özel internet sitesi

2024-09-22 11:30 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gece yarısı bir garip kavga

11:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır