Hakkari’de iki gündür etkisini sürdüren şiddetli rüzgar, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Yeni Mahalle’de birçok binanın çatısı yerinden sökülerek çevrede maddi zarara yol açtı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı ağaçların da devrildiği bildirildi.
Meteoroloji yetkililerinin daha önce yaptığı “çatı uçması ve ağaç devrilmesi” uyarısı kentte gerçek oldu. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, olaylarda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak uçan çatı parçaları nedeniyle bazı araçlarda hasar meydana geldi.
Olay yerinde güvenlik önlemleri alınırken, belediye ekipleri devrilen ağaçları ve savrulan çatı parçalarını kaldırmak için çalışma başlattı.
Yetkililer, olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesinin beklendiğini belirterek, vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, araçlarını açık alanlardan uzak tutmaları ve çatılardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, bölgede rüzgar hızının zaman zaman fırtına seviyelerine ulaşabileceği ve dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
KAYNAK: İHA