?>

Halkın Ramazan alışveriş telaşı başladı

23 Mart Perşembe günü başlayacak olan on bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde alışverişe çıkan Batmanlılar, iftar ve sahur için tatlı bir telaş hazırlığına başladı.

Güncel - 3 yıl önce

Ramazan ayına günler kala Batman halkı, kentteki çarşı ve pazarlara giderek Ramazan alışverişini yapmaya başladı. Uzun süredir işlerinde durgunluk yaşayan esnafın yüzü, Ramazan bereketiyle bir kez daha güldü.
Esnaf, tezgâhlarında Ramazan ayına has ağırlıklı yiyecekler çıkarırken vatandaşlar ise özellikle temel ihtiyaçları olan peynir, zeytin, pekmez, tereyağı, helva, tahin, hurma gibi ürünlere rağbet gösteriyor.
Ramazan ayı nedeniyle çarşı ve pazarlarda yaşanan hareketliliğin kendilerini sevindirdiğini belirten esnaf, Ramazan'ın bereketiyle geldiğini ifade etti.
Mehmet Ali Yanaç
"Herkes Ramazan ayı hazırlığını yapıyor"
Ramazan ayına saylı günler kaldığını belirten esnaf Mehmet Ali Yanaç, "Millet çarşıya gelip alışverişlerini yapmaya başladı. Oruçluyken tok tutmak için tahin, pekmez, helva, peynir ve çeşidine göre bal alıyorlar. Bununla beraber yumurta, zeytin gibi ürünleri alıyorlar. Bu şekilde herkes Ramazan ayı hazırlığını yapıyor. Her ne kadar pahalılık olsa da millet kendini aç bırakmak istemiyor. Bizlerde esnaf olarak Ramazan ayına özel çeşit çeşit helva ve bal getirdik. Burada taze taze susamdan tahin öğütüyoruz. Allah Teâlâ bu günlerimizi hayra vesile kılsın." dedi.
Celalettin Beğde
"Millet alışverişe geliyor"
İşlerinin açılmasına sevinen esnaf Celalettin Beğde, "Ramazan ayına doğru yaklaşıyoruz. Millette yavaş yavaş alışverişini yapmaya geliyor. Tezgâhımda tahin, helva, bal çeşitleri, pekmez, hurma çeşitleri ve birçok organik ürün var. Vatandaşlar genellikle tahin, pekmez, helva ve bal alıyorlar. Bununla beraber tereyağı, peynir gibi ürünleri de alıyorlar. Tüm ürünlerimizi hazırladık." diye konuştu.
Tahir Kurt
"Ramazan ayı için hazırlıklarımızı yapıyoruz"
Ramazan alışverişine çıkan vatandaş Tahir Kurt, "Ramazan orucu için bir kutu pekmez, bir kilogramda tahin aldım. Ramazan ayı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tahin ile pekmezi karıştırıp yediğimiz zaman bizi hem tok tutuyor hem de direncimizi güçlendiriyor. Allah bizlere ve tüm Müslümanlara Ramazan'a kavuşmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.
Tevfik Yıldız
"Geçen seneye nazaran fiyatlar daha pahalı"
Ürünlerin pahalılığından şikâyet eden bir diğer vatandaş Tevfik Yıldız, "Alışverişimizi sürekli buradan yapıyoruz. Ramazan ayı için de tahin, pekmez, helva ve peynir aldık. Bununla beraber kahvaltılık malzemelerimizi aldık. Geçen seneye nazaran fiyatlar daha pahalı ama yine de almak zorundayız." şeklinde konuştu.
Bedrettin Ertekin
"Birçok ihtiyacımız var"
Vatandaş Bedrettin Ertekin, "Ramazan ayına bir kaç gün kaldı. İnsanların imkânı varsa Ramazan ayı için alışveriş yaparsa iyi olur. Aldığımız üründen kim iftarını açarsa büyük sevabı vardır. Bende biraz ceviz, biraz fıstık ve çekirdek aldım. Daha birçok ihtiyacımız var. Gücümüz yettiği kadar helva ve diğer şeyleri de alacağım." dedi.
Bir diğer vatandaş Ramazan Gezici ise şunları söyledi: "Oruç için pekmez aldım. Daha çok ihtiyaç var. Ne lazımsa mecburen alacağız. Özellikle hurma, helva ve tahin de alacağım." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

5 ilde ihaleye fesat karıştırma operasyonu: 60 gözaltı

2023-03-17 10:50 - Güncel

Sel sularının metrelerce yükseldiği Malatya’da vatandaşlar: Hayatımızda böyle bir felaket görmedik!

2023-03-15 18:58 - Güncel

Nurdağı’nda 25 yataklı sahra hastanesi kuruldu

2023-03-14 10:14 - Sağlık

Depremzedenin dün geri döndüğü evde yangın çıktı

2023-03-16 14:14 - Güncel

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 47 bin 975 oldu

2023-03-11 19:14 - Güncel

Diyarbakır’da kuyruklu yumurta görenleri şaşırttı

2023-03-16 13:27 - Güncel

AFAD: Sel afetinde kaybolanların arama çalışmaları devam ediyor

2023-03-18 13:37 - Güncel

6'ncı kattan düşen görme engelli genç kız hayatını kaybetti

2023-03-12 11:11 - Güncel

Sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi (Videolu)

2023-03-16 16:24 - Güncel

Kızıltepe’de sel eğitimi de vurdu, sınıflar çamur içinde kaldı

2023-03-16 12:18 - Eğitim

İlgili Haberler

Girne’deki gemi kazasında eşini kaybeden adamdan yürek burkan sözler

13:04 - Güncel

Avcılar ihbar etti, ekipler topladı: Kaçak avcılık düzenekleri imha edildi

13:05 - Güncel

Karadeniz Bölgesi’nin baro başkanları Kastamonu’da buluştu

13:06 - Güncel

Koruma altındaki kum zambakları çöplerin arasında kaldı

13:06 - Güncel

Dağköy’de kadın ve gençlerle üretim büyüyor

13:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Pazar günü fırtına alarmı! Meteoroloji saat verdi

16:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da çocukların hayal dünyası Barbie ile renklenecek

15:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da akaryakıt tankeri devrildi

15:20 - Diyarbakır

Akbal’dan Arslan’a Ziyaret

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 60 yıllık sirke geleneği

14:53 - Diyarbakır